Eli Silah Tutan Suriyelileri Avrupa'ya Değil Eğitip Cepheye Gönderelim

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2020 - 14:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Eli Silah Tutan Suriyelileri Avrupa'ya Değil Eğitip Cepheye Gönderelim

Hani Türkiye'nin şu meselesi , şu sorunu , şu problemi var deniyor ya ... Hepsi hikaye , Türkiye'nin işsizlik ve ekonomik problemleri ile birlikte en büyük sorunudur ; mülteciler ve Suriyeliler... Defalarca gündeme getirdik, yineledik , söyledik. Ama ya tepki aldık ya da soruşturma kapsamında ifade verdik.Hatta yargılandık bile... Türkiye, insani açıdan belki de en merhametli en sağduyulu ülkedir dünyada ama buna rağmen Türk İnsanını bile çileden çıkaracak bir sorundur bu. Geçtiğimiz günlerde Kırşehir'de Avrupa'ya geçmek için sınıra giden bir bayan diyor ki ; ''ne olursa olsun burada bekleyeceğiz artık 1 gün bile kalmaya tahammülümüz yok , çocuklarım burada ölse bile ...'' Biz o masum çocuklara üzülürken , ağlarken kendi ebeveynleri dahi çocuklarını feda etmeyi göze alabiliyor. Neden mi ; çünkü inanılmaz derecede rahatlarına düşkün ve benciller. Kendi rahatları için çocuklarını bile gözden çıkarabiliyorlar. Bu kadar bencil bir toplumun Türkiye'ye herhangi bir katkı sağlayamacağını görmemek büyük ahmaklık olur. Türk toplumuna baktığımızda ise kendi milletinin refahı ve geleceği için kendini feda eden kahramanlar görürsünüz. *** Daha bugün sınıra doğru ilerleyen Suriyeli üç gençten birisi diyor ki ; "Bize, 'Bizim askerler Suriye'de, siz burada ne yapıyorsunuz?' diyorlar. Hep böyle şeyler diyorlar.'' Sonrasında araya giren diğer mülteci ise kızgın bir şekilde "Sanki biz size gidip bizi kurtarın dedik. Siz kendinizi düşündünüz, bizi düşünmediniz. 8 senedir buradayım ve hiçbir şey kazanamadık." diyor. Yani bencil ve rahatlarına düşkün oldukları kadar aynı zamanda nankörler de... Üniversite mezunlarının bile iş bulamadığı bir ülkede ''hiç bir şey kazanamadık.'' yüzsüzlüğünde dahi bulunabiliyorlar. Peki ya nargile , havuz ve play sefaları ne olacak ? Yahu bu ülke , bu millet size daha ne yapacak ? Kendi evlatlarına dahi iş imkanı sağlayamayan devlet sizlere 40 milyar dolar para harcamadı mı ? Evlatlarımız sizin için oralarda şehit olmuyor mu ? Eğer kendimizi düşünmüş olsaydık bombaların altında ölen masum çocukların bulunduğu İdlib bataklığını değil Amerika , YPG , Rusya ve rejimin elinde tuttuğu petrol bölgelerini hedef alırdık. Bizler vergi verirken , sağlık hizmetleri için para öderken sizlere ücretsiz sağlanan bu imkanları bile hiçe sayarak ''Bize ne yaptınız?'' diyebiliyorsanız baya baya nankörsünüz. Suriyeli eli silah tutan mültecilere Avrupa'nın kapılarını açmaktansa eğitip cepheye gönderelim belki millet olmayı öğrenebilirler. Belki o zaman kendilerini besleyen ve koruyan insanlara minnet borcu olarak bir teşekkürü bile çok görmezler. Güle güle gidin Avrupa'ya , ama ağlayarak dönmeyin çünkü orada Türk Milletinden gördüğünüz merhametin zerresini göremeyeceksiniz.

Hani Türkiye'nin şu meselesi , şu sorunu , şu problemi var deniyor ya ...

Hepsi hikaye , Türkiye'nin işsizlik ve ekonomik problemleri ile birlikte en büyük sorunudur ; mülteciler ve Suriyeliler...

Defalarca gündeme getirdik, yineledik , söyledik.

Ama ya tepki aldık ya da soruşturma kapsamında ifade verdik.Hatta yargılandık bile...

Türkiye, insani açıdan belki de en merhametli en sağduyulu ülkedir dünyada ama buna rağmen Türk İnsanını bile çileden çıkaracak bir sorundur bu.

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir'de Avrupa'ya geçmek için sınıra giden bir bayan diyor ki ; ''ne olursa olsun burada bekleyeceğiz artık 1 gün bile kalmaya tahammülümüz yok , çocuklarım burada ölse bile ...''

Biz o masum çocuklara üzülürken , ağlarken kendi ebeveynleri dahi çocuklarını feda etmeyi göze alabiliyor.

Neden mi ; çünkü inanılmaz derecede rahatlarına düşkün ve benciller.

Kendi rahatları için çocuklarını bile gözden çıkarabiliyorlar.

Bu kadar bencil bir toplumun Türkiye'ye herhangi bir katkı sağlayamacağını görmemek büyük ahmaklık olur.

Türk toplumuna baktığımızda ise kendi milletinin refahı ve geleceği için kendini feda eden kahramanlar görürsünüz.

***

Daha bugün sınıra doğru ilerleyen Suriyeli üç gençten birisi diyor ki ; "Bize, 'Bizim askerler Suriye'de, siz burada ne yapıyorsunuz?' diyorlar. Hep böyle şeyler diyorlar.''

Sonrasında araya giren diğer mülteci ise kızgın bir şekilde "Sanki biz size gidip bizi kurtarın dedik. Siz kendinizi düşündünüz, bizi düşünmediniz. 8 senedir buradayım ve hiçbir şey kazanamadık." diyor.

Yani bencil ve rahatlarına düşkün oldukları kadar aynı zamanda nankörler de...

Üniversite mezunlarının bile iş bulamadığı bir ülkede ''hiç bir şey kazanamadık.'' yüzsüzlüğünde dahi bulunabiliyorlar.

Peki ya nargile , havuz ve play sefaları ne olacak ?

Yahu bu ülke , bu millet size daha ne yapacak ?

Kendi evlatlarına dahi iş imkanı sağlayamayan devlet sizlere 40 milyar dolar para harcamadı mı ?

Evlatlarımız sizin için oralarda şehit olmuyor mu ?

Eğer kendimizi düşünmüş olsaydık bombaların altında ölen masum çocukların bulunduğu İdlib bataklığını değil Amerika , YPG , Rusya ve rejimin elinde tuttuğu petrol bölgelerini hedef alırdık.

Bizler vergi verirken , sağlık hizmetleri için para öderken sizlere ücretsiz sağlanan bu imkanları bile hiçe sayarak ''Bize ne yaptınız?'' diyebiliyorsanız baya baya nankörsünüz.

Suriyeli eli silah tutan mültecilere Avrupa'nın kapılarını açmaktansa eğitip cepheye gönderelim belki millet olmayı öğrenebilirler.

Belki o zaman kendilerini besleyen ve koruyan insanlara minnet borcu olarak bir teşekkürü bile çok görmezler.

Güle güle gidin Avrupa'ya , ama ağlayarak dönmeyin çünkü orada Türk Milletinden gördüğünüz merhametin zerresini göremeyeceksiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.