Erdoğan Direndi s-400'ler Geldi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.07.2019 - 14:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Erdoğan Direndi s-400'ler Geldi

Türkiye ve Amerika arasında krize neden s-400'leri taşıyan kargo uçakları Türkiye'ye geldi.Füzeler ilk olarak Akıncı üssüne indi. Milli Savunma Bakanlığı, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sisteminin birinci grup malzemelerinin Ankara'ya intikalinin başladığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı, Rusya'dan S-400 savunma sistemleriyle ilgili, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır." NATO: ENDİŞELİYİZ S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatına başlanmasına dair NATO'dan açıklama geldi. Açıklamada, "Operasyonların ve görevlerin yönetilmesinde askeri güçlerimizin eşgüdümlü olarak çalışması hayati önemdedir" ifadeleri kullanıldı. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan NATO yetkilisi, S-400 alımının Türkiye'ye bazı sonuçlar doğuracağını söyledi. RUSYA’DAN AÇIKLAMA Rusya'nın, askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS, S-400 karadan havaya savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatının başladığını doğruladı. FSVTS yetkililerinin Sputnik'e açıklamasında, "FSVTS, S-400 sisteminin Türkiye'ye teslimatının başladığını doğrulamaktadır. Teslimatlar tarafların üstünde mutabık kaldığı tarihlerde gerçekleştirilecektir" denildi. KREMLİN: HER ŞEY, ÜSTÜNDE MUTABIK KALINAN ANLAŞMALARA UYGUN BİR BİÇİMDE BELİRLENEN TARİHLERDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR Rus yapımı S-400 sisteminin ilk parçalarının Türkiye'ye teslim edildiğini doğrulaması istenince, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise söz konusu sistemlerin Türkiye'ye gönderimine ilişkin üstünde mutabık kalınan anlaşmaların yerine getirilmekte olduğunu söylemekle yetindi. Kremlin Sözcüsü şu ifadeleri kullandı: “Mevcut durumda yeni bir şey açıklamayacağım. Her şeyin üstünde mutabık kalınan anlaşmalar ve imzalanmış sözleşmelere uygun bir biçimde belirlenen tarihlerde gerçekleştirildiğini söylemekle yetineceğim. Tarafların kendi üstlerine aldıkları tüm yükümlülükler yerine getiriliyor.” RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: PARÇALARIN GERİ KALANI, ÜSTÜNDE ANLAŞILAN TARİHLERDE GÖNDERİLECEK Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri de Rus yapımı S-400 savunma sistemleri parçalarının ilk partisinin Türkiye'ye teslim edildiğini açıkladı. Yetkililer parçalarının geri kalanının ise üstünde mutabık kalınan tarihlerde gönderileceğini kaydetti. Daha önce Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu sistemin ilk parçalarının Türkiye'ye ulaştığını ve sevkiyatın süreceğini açıklamıştı. Konuşlandırıldıklarında Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO ülkesi olacak.

Türkiye ve Amerika arasında krize neden s-400'leri taşıyan kargo uçakları Türkiye'ye geldi.Füzeler ilk olarak Akıncı üssüne indi.

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sisteminin birinci grup malzemelerinin Ankara'ya intikalinin başladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya'dan S-400 savunma sistemleriyle ilgili, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır.

Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır."

NATO: ENDİŞELİYİZ

S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatına başlanmasına dair NATO'dan açıklama geldi.

Açıklamada, "Operasyonların ve görevlerin yönetilmesinde askeri güçlerimizin eşgüdümlü olarak çalışması hayati önemdedir" ifadeleri kullanıldı.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan NATO yetkilisi, S-400 alımının Türkiye'ye bazı sonuçlar doğuracağını söyledi.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Rusya'nın, askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS, S-400 karadan havaya savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatının başladığını doğruladı.

FSVTS yetkililerinin Sputnik'e açıklamasında, "FSVTS, S-400 sisteminin Türkiye'ye teslimatının başladığını doğrulamaktadır. Teslimatlar tarafların üstünde mutabık kaldığı tarihlerde gerçekleştirilecektir" denildi.

KREMLİN: HER ŞEY, ÜSTÜNDE MUTABIK KALINAN ANLAŞMALARA UYGUN BİR BİÇİMDE BELİRLENEN TARİHLERDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Rus yapımı S-400 sisteminin ilk parçalarının Türkiye'ye teslim edildiğini doğrulaması istenince, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise söz konusu sistemlerin Türkiye'ye gönderimine ilişkin üstünde mutabık kalınan anlaşmaların yerine getirilmekte olduğunu söylemekle yetindi.

Kremlin Sözcüsü şu ifadeleri kullandı: “Mevcut durumda yeni bir şey açıklamayacağım. Her şeyin üstünde mutabık kalınan anlaşmalar ve imzalanmış sözleşmelere uygun bir biçimde belirlenen tarihlerde gerçekleştirildiğini söylemekle yetineceğim. Tarafların kendi üstlerine aldıkları tüm yükümlülükler yerine getiriliyor.”

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: PARÇALARIN GERİ KALANI, ÜSTÜNDE ANLAŞILAN TARİHLERDE GÖNDERİLECEK

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri de Rus yapımı S-400 savunma sistemleri parçalarının ilk partisinin Türkiye'ye teslim edildiğini açıkladı. Yetkililer parçalarının geri kalanının ise üstünde mutabık kalınan tarihlerde gönderileceğini kaydetti.

Daha önce Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu sistemin ilk parçalarının Türkiye'ye ulaştığını ve sevkiyatın süreceğini açıklamıştı. Konuşlandırıldıklarında Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO ülkesi olacak.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.