''Geçinemiyorum'' Diyenlerin Maaşlarını Düşürün Diyen ve Kendini Mevlevi Şeyhi Olarak Tanıtan Adam Sahte Faturadan Hapis Yatmış

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.01.2020 - 12:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Geçinemiyorum'' Diyenlerin Maaşlarını Düşürün Diyen ve Kendini Mevlevi Şeyhi Olarak Tanıtan Adam Sahte Faturadan Hapis Yatmış

''Geçinemiyorum'' diyenlerin ücretlerinin düşürülmesi gerektiğinin ''sünnet'' olduğunu iddia eden ve kendisini ''Mevlevi Şeyhi'' olarak tanıtan Mustafa Özbağ'ın naylon fatura düzenlemek suçundan hapse girdiği ortaya çıktı. Çanakkale'de, kentte yıllardır resmi organizasyonlarda başmisafir olan ve kendisini “Mevlevi Üstadı” diye tanıtan Mustafa Özbağ, Aralık 2016’da sahte fatura düzenlemek suçundan tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi. Bursa Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde "görev" yapan ve Çanakkale’nin de çok yakından tanıdığı bir isim olan Mustafa Özbağ hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sahte fatura düzenlemek” suçundan 18 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açıldı. 2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Ancak, bilirkişi raporu ve şahitlerin beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a mahkeme heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından, 3 Aralık 2016 tarihinde yurtdışına kaçmak isterken Atatürk Havaalanı’nda polis tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş 60 ay hapis cezası olan Özbağ, cezasını yatmak üzere Metris Cezaevine konuldu. Bursa Şehir gazetesinin haberine göre de Osmangazi Belediyesi tarafından restore ettirilen Karabaş-i Veli Tekkesi’ni yıllardır istediği gibi kullanan ve belediyenin imkânları ile adeta dünyayı gezen Özbağ, devletin kaynaklarıyla lüks bir hayat yaşıyor. Özbağ’la ilgili başta imar olmak üzere yüzlerce iddia bulunuyor. ''GEÇİNEMİYORUM DİYENLERİN ÜCRETİNİ DÜŞÜRMEK SÜNNET'' Kendisini mevlevi üstadı olarak tanıtan Mustafa Özbağ , kriz için 'maaşları düşürün, geçinirler' önerisinde bulunmuştu ; "Hani geldi birisi dedi ki ‘Ya Resulullah ben geçinemiyorum’ dedi. ‘Ne kadar maaş alıyorsun’ dedi. Dedi ki; ‘5 dirhem alıyorum.’ ‘Söyle’ dedi ‘Hazineye senin maaşını 3 dirheme indirsinler.’ O gitti Hazinedar’a dedi; ‘Hz. Peygamberin emri var. Bana 3 dirhem ödeyeceksiniz.’ Bir müddet sonra onunla karşılaştı. Sordu ona ‘geçinebiliyor musun?’ ‘Allah razı olsun Ya Resulullah 3 dirhem olduğundan beri çok rahat geçiniyorum’ dedi. Biz de şimdi geçinemiyorum diyene 5 lira daha veriyoruz. Bereket yok. Sünnet ‘geçinemiyorum’ deyince ‘5’ten 3’e indir’ diyor. Çocuğa harçlık veriyorsun örneğin. Ne kadar? Aylık 200 lira. Yetmiyor… 150 liraya düşüreceksin. Bu cimrilik değil bu sünnet. Yetirecek, bereketlenecek. Bereketini istesin Allah’tan.”

''Geçinemiyorum'' diyenlerin ücretlerinin düşürülmesi gerektiğinin ''sünnet'' olduğunu iddia eden ve kendisini ''Mevlevi Şeyhi'' olarak tanıtan Mustafa Özbağ'ın naylon fatura düzenlemek suçundan hapse girdiği ortaya çıktı.

Çanakkale'de, kentte yıllardır resmi organizasyonlarda başmisafir olan ve kendisini “Mevlevi Üstadı” diye tanıtan Mustafa Özbağ, Aralık 2016’da sahte fatura düzenlemek suçundan tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildi.

Bursa Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde "görev" yapan ve Çanakkale’nin de çok yakından tanıdığı bir isim olan Mustafa Özbağ hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sahte fatura düzenlemek” suçundan 18 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açıldı.

2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi.

Ancak, bilirkişi raporu ve şahitlerin beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a mahkeme heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından, 3 Aralık 2016 tarihinde yurtdışına kaçmak isterken Atatürk Havaalanı’nda polis tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş 60 ay hapis cezası olan Özbağ, cezasını yatmak üzere Metris Cezaevine konuldu.

Bursa Şehir gazetesinin haberine göre de Osmangazi Belediyesi tarafından restore ettirilen Karabaş-i Veli Tekkesi’ni yıllardır istediği gibi kullanan ve belediyenin imkânları ile adeta dünyayı gezen Özbağ, devletin kaynaklarıyla lüks bir hayat yaşıyor. Özbağ’la ilgili başta imar olmak üzere yüzlerce iddia bulunuyor.

''GEÇİNEMİYORUM DİYENLERİN ÜCRETİNİ DÜŞÜRMEK SÜNNET''

Kendisini mevlevi üstadı olarak tanıtan Mustafa Özbağ , kriz için 'maaşları düşürün, geçinirler' önerisinde bulunmuştu ;

"Hani geldi birisi dedi ki ‘Ya Resulullah ben geçinemiyorum’ dedi.

‘Ne kadar maaş alıyorsun’ dedi.

Dedi ki; ‘5 dirhem alıyorum.’

‘Söyle’ dedi ‘Hazineye senin maaşını 3 dirheme indirsinler.’

O gitti Hazinedar’a dedi; ‘Hz. Peygamberin emri var. Bana 3 dirhem ödeyeceksiniz.’

Bir müddet sonra onunla karşılaştı. Sordu ona ‘geçinebiliyor musun?’

‘Allah razı olsun Ya Resulullah 3 dirhem olduğundan beri çok rahat geçiniyorum’ dedi.

Biz de şimdi geçinemiyorum diyene 5 lira daha veriyoruz. Bereket yok.

Sünnet ‘geçinemiyorum’ deyince ‘5’ten 3’e indir’ diyor.

Çocuğa harçlık veriyorsun örneğin. Ne kadar? Aylık 200 lira. Yetmiyor… 150 liraya düşüreceksin. Bu cimrilik değil bu sünnet. Yetirecek, bereketlenecek. Bereketini istesin Allah’tan.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.