Gölhisar'dan Kılıçlı Köprüsü'ne Kurtuluş Yürüyüşü

KÜLTÜR 19.05.2024 - 13:00, Güncelleme: 19.05.2024 - 14:25
 

Gölhisar'dan Kılıçlı Köprüsü'ne Kurtuluş Yürüyüşü

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk'ün Kırşehir'e giriş güzergahı üzerinde Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri büyük coşkuyla devam ediyor.Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının Samsun'dan başlattığı kurtuluş yolunun güzergahlarından birisi de Kırşehir olmuştu.24 Aralık 1919'da Kırşehir'e Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları Kılıçlı Köprüsü'nden Kırşehir'e giriş yapmış ve büyük bir coşkuyla karşılanmıştı.Kırşehir'de 1 gece konaklayan Mustafa Kemal Atatürk ertesi gün Kaman üzerinden Ankara'ya gitmişti.Atatürk'ün Kılıçlı Köprüsü'nden geçtiği biliniyordu ancak Kırşehir'e geliş güzergahı üzerinden pek bilgi yoktu.Ancak son yapılan çalışmalar neticesinde Ulu Önder'in Gölhisar üzerinden Bahçelivler Mahallesi üzerinden Kılıçlı Köprüsü'ne ulaştığı belirlendi.Üstelik Atatürk'ün geliş güzergahı üzerinde yine tarihi olan küçük bir köprü olduğu da tespit edildi. Köprüye Kırşehir Belediyesi Tarafından ''Atatürk Yolu Köprüsü'' ismi verildi. ATATÜRK'ÜN GELİŞ GÜZERGAHI ÜZERİNDE KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ Kırşehir Belediyesi 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Gölhisar'dan başlayarak Kılıçlı Köprüsü'nde sona eren Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirdi.Yürüyüşe Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Milletvekili Metin İlhan ile birlikte SKT'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.Yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş Kılıçlı Köprüsü'nde son buldu. STADYUMDA 19 MAYIS COŞKUSU 19 Mayıs Atatatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlam etkinlikleri Ahi Stadyumu'nda gerçekleştirilen resmi kutlama programı ile devam etti.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk'ün Kırşehir'e giriş güzergahı üzerinde Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri büyük coşkuyla devam ediyor.Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının Samsun'dan başlattığı kurtuluş yolunun güzergahlarından birisi de Kırşehir olmuştu.24 Aralık 1919'da Kırşehir'e Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları Kılıçlı Köprüsü'nden Kırşehir'e giriş yapmış ve büyük bir coşkuyla karşılanmıştı.Kırşehir'de 1 gece konaklayan Mustafa Kemal Atatürk ertesi gün Kaman üzerinden Ankara'ya gitmişti.Atatürk'ün Kılıçlı Köprüsü'nden geçtiği biliniyordu ancak Kırşehir'e geliş güzergahı üzerinden pek bilgi yoktu.Ancak son yapılan çalışmalar neticesinde Ulu Önder'in Gölhisar üzerinden Bahçelivler Mahallesi üzerinden Kılıçlı Köprüsü'ne ulaştığı belirlendi.Üstelik Atatürk'ün geliş güzergahı üzerinde yine tarihi olan küçük bir köprü olduğu da tespit edildi.

Köprüye Kırşehir Belediyesi Tarafından ''Atatürk Yolu Köprüsü'' ismi verildi.

ATATÜRK'ÜN GELİŞ GÜZERGAHI ÜZERİNDE KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ

Kırşehir Belediyesi 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Gölhisar'dan başlayarak Kılıçlı Köprüsü'nde sona eren Kurtuluş Yürüyüşü gerçekleştirdi.Yürüyüşe Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Milletvekili Metin İlhan ile birlikte SKT'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.Yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş Kılıçlı Köprüsü'nde son buldu.

STADYUMDA 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlam etkinlikleri Ahi Stadyumu'nda gerçekleştirilen resmi kutlama programı ile devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.