Halk Ozanı Muharrem Ertaş Mezarı Başında Anıldı

GÜNDEM 03.12.2023 - 14:24, Güncelleme: 03.12.2023 - 14:08
 

Halk Ozanı Muharrem Ertaş Mezarı Başında Anıldı

Bozlak Ustası ve Halk Ozanı Muharrem Ertaş Kırşehir'de mezarı başında dualarla anıldı.

Türk Ozanlık Geleneği'nin en önemli temsilcilerinden Muharrem Ertaş, 3 Aralık 1984 tarihinde doğduğu Kırşehir'de hayata gözlerini yummuştu.Bozlak Ustası ve Halk Ozanı Muharrem Ertaş, Bağbaşı Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla anıldı.Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' 39 yıl önce aramızdan ayrılan Anadolu Abdal geleneğinin en önemli temsilcisi Muharrem Ertaş'ın Bağbaşı Mezarlığı'ındaki Kabrini ziyaret ederek dua okuduk.Büyük Ozanımızı saygı ve özlemle anıyorum'' ifadelerini kullandı. Muharrem Ertaş için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 19:00'da anma töreni düzenlenecek.Başkan Ekicioğlu tüm vatandaşları anma programına davet etti.     Ses genişliği, rengi ve tınısının yanı sıra, gırtlak nağmeleri, çarpma, titretme ve trilleri, kendine has ses kullanma teknikleri ve bütün bunların yanı sıra kullandığı yiğitçe eda ile Muharrem Ertaş, gelmiş geçmiş en büyük bozlak okuyucusu olarak kabul edilir.Muharrem Erşta, Hacı Taşan ve oğlu Neşet Ertaş gibi önemli isimler yetiştirdi. Neşet Ertaş, babasından aldığı eğitimle son yüzyılın en büyük ozanlarından biri olmuş ve Türk halk müziğinde bir ekol olarak kabul edilmiştir. Neşet Ertaş babası hakkında yaptığı her söyleşide ''Muharrem Usta'' diye hitapta bulunmuştur.  Muharrem Ertaş'ın mezar taşında şu sözler yer alır: "İşte geldim, işte gittim. Güz çiçeği gibi bittim. Yalan dünyada ne iş tuttum. Ömrüceğim geçti, gitti." Muharrem Ertaş’ın adı, sağlığında oturduğu Kırşehir Bağbaşı Mahallesindeki bir caddeye verilmiştir. Muharrem Ertaş'ı eşeği ile arkada; kendisi bir taşın üzerine oturmuş elinde sazı ve oğlu Neşet Ertaş’ı çocukluk yıllarında gösteren bir heykeli 2003 yılında Kırşehir'de bir parka yerleştirilmiştir.  
Bozlak Ustası ve Halk Ozanı Muharrem Ertaş Kırşehir'de mezarı başında dualarla anıldı.

Türk Ozanlık Geleneği'nin en önemli temsilcilerinden Muharrem Ertaş, 3 Aralık 1984 tarihinde doğduğu Kırşehir'de hayata gözlerini yummuştu.Bozlak Ustası ve Halk Ozanı Muharrem Ertaş, Bağbaşı Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla anıldı.Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' 39 yıl önce aramızdan ayrılan Anadolu Abdal geleneğinin en önemli temsilcisi Muharrem Ertaş'ın Bağbaşı Mezarlığı'ındaki Kabrini ziyaret ederek dua okuduk.Büyük Ozanımızı saygı ve özlemle anıyorum'' ifadelerini kullandı.

Muharrem Ertaş için Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 19:00'da anma töreni düzenlenecek.Başkan Ekicioğlu tüm vatandaşları anma programına davet etti.

 

 

Ses genişliği, rengi ve tınısının yanı sıra, gırtlak nağmeleri, çarpma, titretme ve trilleri, kendine has ses kullanma teknikleri ve bütün bunların yanı sıra kullandığı yiğitçe eda ile Muharrem Ertaş, gelmiş geçmiş en büyük bozlak okuyucusu olarak kabul edilir.Muharrem Erşta, Hacı Taşan ve oğlu Neşet Ertaş gibi önemli isimler yetiştirdi. Neşet Ertaş, babasından aldığı eğitimle son yüzyılın en büyük ozanlarından biri olmuş ve Türk halk müziğinde bir ekol olarak kabul edilmiştir. Neşet Ertaş babası hakkında yaptığı her söyleşide ''Muharrem Usta'' diye hitapta bulunmuştur.

 Muharrem Ertaş'ın mezar taşında şu sözler yer alır: "İşte geldim, işte gittim. Güz çiçeği gibi bittim. Yalan dünyada ne iş tuttum. Ömrüceğim geçti, gitti."

Muharrem Ertaş’ın adı, sağlığında oturduğu Kırşehir Bağbaşı Mahallesindeki bir caddeye verilmiştir. Muharrem Ertaş'ı eşeği ile arkada; kendisi bir taşın üzerine oturmuş elinde sazı ve oğlu Neşet Ertaş’ı çocukluk yıllarında gösteren bir heykeli 2003 yılında Kırşehir'de bir parka yerleştirilmiştir.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Abdal Uşağı
(03.12.2023 15:55 - #3929)
Babanin giymati pek bilinmedi emme babasinin ayaginin turabi oglu neşetin giymati eyi bilindi ikisinin de mekanlari cennet olsun
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.