Halkının Ozanı Neşet Ertaş Özlem ve Saygıyla Anıyoruz !

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2016 - 12:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Halkının Ozanı Neşet Ertaş Özlem ve Saygıyla Anıyoruz !

Ah yalan dünyada, yalan dünyada, yalandan yüzüme gülen dünyada... Bu unutulmaz sözlerin sahibi, Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı, yorumcu, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012'de yaşama veda etti. Usta sanatçıyı ölümünün 4. yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz. 74 yaşında prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ın ölüm haberi; başta Kırşehir olmak üzere hayranları, yakınları, sanat dünyası ve siyasileri yasa boğmuştu. Vasiyeti üzerine Kırşehir'deki babasınınz mezarının yanına defnedilen Ertaş, kendi sesinden hayatı şöyle anlatmıştı. NEŞET ERTAŞ’IN KENDİ KALEMİNDEN HAYATI Bin dokuz yüz otuz sekiz cihana Kırtıllar köyünde geldin dediler Babama muharrem, anama döne Dediysen atayı bildin dediler Dizinde sızıydı anamın derdi Tokacı saz yaptı elime verdi Yeni bitirmiştim üç ile dördü Baban gibi sazcı oldun dediler O zaman babamdan öğrendim sazı Engin gönül ile hakka niyazı O yaşımda yaktı bir ahu gözü Mecnun gibi çölde kaldın dediler Zalım kader devranını dönderdi Tuttu bizi ibikliye gönderdi Babam saz çalarken bana zil verdi Oynadım meydanda köçek dediler Anam döne ibiklide ölünce Tam beş tane öksüz yetim kalınca Beşimiz de perişan olunca Babamgile burdan göçek dediler Yürüdü göçümüz tefleğe doğru Bu hali görenin yanıyor bağrı Üç aylık çoçuğun çekilmez kahrı Bunlara bir ana bulun dediler Yozgatın Kırıksoku Köyüne vardık Bize ana yok mu diyerek sorduk Adı arzu dediler bir ana bulduk İşte bu anadır buldun dediler En küçük kardaşı kayıp eyledik Onun için gizli gizli ağladık Üstelik babamı asker eyledik Yine öksüz yetim kaldın dediler Zalım kader tebdilimi şaşırttı Heybe verdi dalımıza devşirtti Yardım etti Yerköyüne göçürttü Biraz da burada kalın dediler Yerköyden Kırıkkaleye geldik Babam saz çalarken biz çümbüş aldık Kırşehire varınca kemanı çaldık Aferin arkadaş çaldın dediler Yarin aşkı ile arttı hep derdim Babamı bir yere dünür gönderdim Başlık çok istemişler haberin aldım İstemiyor yarin seni dediler Kırşehirde yedi sene kalınca Düğün düzgün hepsi bize gelince Burada herkese yer daralınca Ankaraya gider yolun dediler Ankarada (sünnetçi) Veysel Ustayı buldum Epeyce eğleştim, evinde kaldım Yüz lirayı verip bir yatak aldım Etti isen böyle buldun dediler Bir ev kiraladım münasip yerde Kaldı kavim kardaş hep Kırşehir’de Bu aşk hançerini vurdu derinde Çaresini bulmazsan öldün dediler Yarin aşkı ile döndüm şaşkına Arada içerdim yarin aşkına Canan acımaz mı garip dostuna Bunu da içeriye alın dediler Bestelediği ve söylediği türkülerle milyonlarca kişinin gönlünde taht kuran ünlü ozan Neşet Ertaş'ın dilden dile dolaşan türküsü "Gönül Dağı" kendi sesinden dinleyelim...
Ah yalan dünyada, yalan dünyada, yalandan yüzüme gülen dünyada... Bu unutulmaz sözlerin sahibi, Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı, yorumcu, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012'de yaşama veda etti. Usta sanatçıyı ölümünün 4. yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz.

74 yaşında prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ın ölüm haberi; başta Kırşehir olmak üzere hayranları, yakınları, sanat dünyası ve siyasileri yasa boğmuştu. Vasiyeti üzerine Kırşehir'deki babasınınz mezarının yanına defnedilen Ertaş, kendi sesinden hayatı şöyle anlatmıştı. NEŞET ERTAŞ’IN KENDİ KALEMİNDEN HAYATI Bin dokuz yüz otuz sekiz cihana Kırtıllar köyünde geldin dediler Babama muharrem, anama döne Dediysen atayı bildin dediler Dizinde sızıydı anamın derdi Tokacı saz yaptı elime verdi Yeni bitirmiştim üç ile dördü Baban gibi sazcı oldun dediler O zaman babamdan öğrendim sazı Engin gönül ile hakka niyazı O yaşımda yaktı bir ahu gözü Mecnun gibi çölde kaldın dediler Zalım kader devranını dönderdi Tuttu bizi ibikliye gönderdi Babam saz çalarken bana zil verdi Oynadım meydanda köçek dediler Anam döne ibiklide ölünce Tam beş tane öksüz yetim kalınca Beşimiz de perişan olunca Babamgile burdan göçek dediler Yürüdü göçümüz tefleğe doğru Bu hali görenin yanıyor bağrı Üç aylık çoçuğun çekilmez kahrı Bunlara bir ana bulun dediler Yozgatın Kırıksoku Köyüne vardık Bize ana yok mu diyerek sorduk Adı arzu dediler bir ana bulduk İşte bu anadır buldun dediler En küçük kardaşı kayıp eyledik Onun için gizli gizli ağladık Üstelik babamı asker eyledik Yine öksüz yetim kaldın dediler Zalım kader tebdilimi şaşırttı Heybe verdi dalımıza devşirtti Yardım etti Yerköyüne göçürttü Biraz da burada kalın dediler Yerköyden Kırıkkaleye geldik Babam saz çalarken biz çümbüş aldık Kırşehire varınca kemanı çaldık Aferin arkadaş çaldın dediler Yarin aşkı ile arttı hep derdim Babamı bir yere dünür gönderdim Başlık çok istemişler haberin aldım İstemiyor yarin seni dediler Kırşehirde yedi sene kalınca Düğün düzgün hepsi bize gelince Burada herkese yer daralınca Ankaraya gider yolun dediler Ankarada (sünnetçi) Veysel Ustayı buldum Epeyce eğleştim, evinde kaldım Yüz lirayı verip bir yatak aldım Etti isen böyle buldun dediler Bir ev kiraladım münasip yerde Kaldı kavim kardaş hep Kırşehir’de Bu aşk hançerini vurdu derinde Çaresini bulmazsan öldün dediler Yarin aşkı ile döndüm şaşkına Arada içerdim yarin aşkına Canan acımaz mı garip dostuna Bunu da içeriye alın dediler Bestelediği ve söylediği türkülerle milyonlarca kişinin gönlünde taht kuran ünlü ozan Neşet Ertaş'ın dilden dile dolaşan türküsü "Gönül Dağı" kendi sesinden dinleyelim...
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.