HDP Seçilmesin Diye Aday Çıkarmıyoruz

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.01.2019 - 09:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

HDP Seçilmesin Diye Aday Çıkarmıyoruz

Meral Akşener, Iğdır'da aday çıkarmayacaklarını "Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP'li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yüzden AKP veya MHP'li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, gazeteciler ile yaptığı toplantıda Iğdır ile ilgili yaptığı değerlendirme dikkat çekti. Yeniçağ’ın haberine göre, Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Meral Akşener, Iğdır'da aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Akşener, "Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP'li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP'li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz" ifadelerini kullandı. “İTTİFAK HDP’NİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR” Akşener’in oyları bölmemek adına sergilediği bu hamleye karşılık, her fırsatta muhalefeti HDP ile işbirliği yapmakla suçlayan Cumhur İttifakı’nın, Iğdır’da kendi adaylarıyla yarışacak olması “İttifak HDP’nin işini kolaylaştırıyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu. 2014 Yerel Seçimlerinde HDP, 18 bin 168 oyla Iğdır’da birinci parti olarak çıkarken, MHP 17 bin 442 oyla ikinci, AKP ise 4 bin 490 oyla üçüncü parti olmuştu.
Meral Akşener, Iğdır'da aday çıkarmayacaklarını "Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP'li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yüzden AKP veya MHP'li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, gazeteciler ile yaptığı toplantıda Iğdır ile ilgili yaptığı değerlendirme dikkat çekti.

Yeniçağ’ın haberine göre, Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Meral Akşener, Iğdır'da aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Akşener, "Bizim aday çıkarmamız durumunda belediyenin HDP'li olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP'li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

“İTTİFAK HDP’NİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

Akşener’in oyları bölmemek adına sergilediği bu hamleye karşılık, her fırsatta muhalefeti HDP ile işbirliği yapmakla suçlayan Cumhur İttifakı’nın, Iğdır’da kendi adaylarıyla yarışacak olması “İttifak HDP’nin işini kolaylaştırıyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu. 2014 Yerel Seçimlerinde HDP, 18 bin 168 oyla Iğdır’da birinci parti olarak çıkarken, MHP 17 bin 442 oyla ikinci, AKP ise 4 bin 490 oyla üçüncü parti olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.