İndirim Fiyatlara Yansıdı mı ?

GÜNDEM 14.02.2022 - 22:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İndirim Fiyatlara Yansıdı mı ?

Kırşehir'de, yüzde 7 oranındaki KDV indirimi denetimleri Ticaret İl Müdürlüğünce başlatıldı.

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e çekilmesinin ardından tüm gözler marketlere çevrilmişti.14 Şubat pazartesi günü başlayan KDV indirimi ile birlikte marketlerin de temel gıda ürünlerinde indirime gitmesi beklendi.Ayrıca indirime gitmeyen marketler ile ilgili yaptırım uygulanacağı belirtilmişti.   Marketlerin temel gıda ürünlerinde indirim uygulayıp uygulamadığı ticaret il müdürlüğü ekiplerince denetlendi.Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı 4 ayrı ekip 3 gün geriye gitmek kaydı ile fiyat denetimi gerçekleştirdi.   ''BÜYÜK ÖLÇÜDE YANSITILIYOR'' Konu ile ilgili açıklamasında Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı , '' Şu ana kadar KDV indiriminin fiyatlara büyük ölçüde yansıtıldığını gördük ve sevindik.Vatandaşlar alışveriş yaptıkları yerlerde gıda maddesi ürülerinde yüzde 7'lik indirim yapılmadığını gördüğü takdirde bize bildirsin'' dedi.
Kırşehir'de, yüzde 7 oranındaki KDV indirimi denetimleri Ticaret İl Müdürlüğünce başlatıldı.

Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e çekilmesinin ardından tüm gözler marketlere çevrilmişti.14 Şubat pazartesi günü başlayan KDV indirimi ile birlikte marketlerin de temel gıda ürünlerinde indirime gitmesi beklendi.Ayrıca indirime gitmeyen marketler ile ilgili yaptırım uygulanacağı belirtilmişti.

 


Marketlerin temel gıda ürünlerinde indirim uygulayıp uygulamadığı ticaret il müdürlüğü ekiplerince denetlendi.Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı 4 ayrı ekip 3 gün geriye gitmek kaydı ile fiyat denetimi gerçekleştirdi.

 


''BÜYÜK ÖLÇÜDE YANSITILIYOR''
Konu ile ilgili açıklamasında Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı , '' Şu ana kadar KDV indiriminin fiyatlara büyük ölçüde yansıtıldığını gördük ve sevindik.Vatandaşlar alışveriş yaptıkları yerlerde gıda maddesi ürülerinde yüzde 7'lik indirim yapılmadığını gördüğü takdirde bize bildirsin'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.