Kurulur Kurulmaz Hacı Bektaş-ı Veli'den Destur Aldılar

KÜLTÜR 25.08.2020 - 13:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kurulur Kurulmaz Hacı Bektaş-ı Veli'den Destur Aldılar

Ankara'da kurulan Yesevi-Bektaşi Oğuz Ocakları Hacı Bektaş-ı Veli'den destur aldı.

Yeni kurulan Yesevi-Bektaşi Oğuz Ocakları Başkanı Ayhan Türk ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Hacıbektaş İlçesi'ne gelerek Hacı Bektaş-ı Veli'yi türbesinde ziyaret ederek destur aldılar.     Ocak başkanı ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Karacakurt Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş ile birlikte Türbe ve müzeyi gezerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.     Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Ayhan Türk , ''Oğuz Atamız da Piri Türkistan Hoca Ahmet Yesevi de Kızıl Elmanın manevi lideri Hünkar Hacı Bektaşi Veli de Ulu Başbuğ Atatürk de bize göre  aynı davanın kutlu temsilcileridirler. Çünkü Türk dünyanın vicdanıdır merhametidir adaletidir." dedi.   ÇAĞIMIZ STK'LARIN ÇAĞIDIR   Bektaşi Oğuz Ocakları Derneği  Başkanı Ayhan Türk ve yönetim kurulu üyeleri Hacıbektaş-ı Veli'yi ziyaret etmek için Hacıbektaş ilçesine giderken Mucur'da kurulu bulunan Karacakurt Köyleri Türkmen Derneğini ziyaret ettiler. Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş ziyaretleri için teşekkür etti.Çağımızın sivil toplum örgütlerinin çağı olduğunu ve dernekleşmenin çok önemli olduğunu belirten Güneş ,Yesevi Bektaşi Oğuz Ocakları Derneğimiz hayırlı olsun.Türk Milletinin geleceği için üzerimize düşen görevleri birlikte başarı ile yapacağımıza inanıyorum. Başkan Ayhan Türk ve ekibine başarılar diliyorum.Başkan Ayhan Türk bey de amaçlarının Türk Devletine ve Türkmen kültürüne hizmet etmek olduğunu bunun içinde derneği kurduktan sonra ilk ziyaretlerini Hünkar Hacıbektaş Veli hazretlerine gerçekleştirmek istediklerini yolda geçerkende Karacakurt Türkmen  Derneğine uğrayıp fikir alış verişinde  bulunmak istediklerini belirtti.'' dedi.     Daha sonra Karacakurt Türkmen Derneğinde ağırlanan Yesevi Bektaşi Oğuz Ocakları Başkanı Ayhan Türk'e Serdar Güneş tarafından Türkmen Yağlığı hediye edildi.
Ankara'da kurulan Yesevi-Bektaşi Oğuz Ocakları Hacı Bektaş-ı Veli'den destur aldı.

Yeni kurulan Yesevi-Bektaşi Oğuz Ocakları Başkanı Ayhan Türk ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Hacıbektaş İlçesi'ne gelerek Hacı Bektaş-ı Veli'yi türbesinde ziyaret ederek destur aldılar.

 

 

Ocak başkanı ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Karacakurt Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş ile birlikte Türbe ve müzeyi gezerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan Ayhan Türk , ''Oğuz Atamız da Piri Türkistan Hoca Ahmet Yesevi de Kızıl Elmanın manevi lideri Hünkar Hacı Bektaşi Veli de Ulu Başbuğ Atatürk de bize göre  aynı davanın kutlu temsilcileridirler. Çünkü Türk dünyanın vicdanıdır merhametidir adaletidir." dedi.

 

ÇAĞIMIZ STK'LARIN ÇAĞIDIR

 

Bektaşi Oğuz Ocakları Derneği  Başkanı Ayhan Türk ve yönetim kurulu üyeleri Hacıbektaş-ı Veli'yi ziyaret etmek için Hacıbektaş ilçesine giderken Mucur'da kurulu bulunan Karacakurt Köyleri Türkmen Derneğini ziyaret ettiler. Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş ziyaretleri için teşekkür etti.Çağımızın sivil toplum örgütlerinin çağı olduğunu ve dernekleşmenin çok önemli olduğunu belirten Güneş ,Yesevi Bektaşi Oğuz Ocakları Derneğimiz hayırlı olsun.Türk Milletinin geleceği için üzerimize düşen görevleri birlikte başarı ile yapacağımıza inanıyorum. Başkan Ayhan Türk ve ekibine başarılar diliyorum.Başkan Ayhan Türk bey de amaçlarının Türk Devletine ve Türkmen kültürüne hizmet etmek olduğunu bunun içinde derneği kurduktan sonra ilk ziyaretlerini Hünkar Hacıbektaş Veli hazretlerine gerçekleştirmek istediklerini yolda geçerkende Karacakurt Türkmen  Derneğine uğrayıp fikir alış verişinde  bulunmak istediklerini belirtti.'' dedi.

 

 

Daha sonra Karacakurt Türkmen Derneğinde ağırlanan Yesevi Bektaşi Oğuz Ocakları Başkanı Ayhan Türk'e Serdar Güneş tarafından Türkmen Yağlığı hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.