Kırşehir de Başkanı Gibi Düşünüyor

GÜNDEM 24.10.2020 - 21:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir de Başkanı Gibi Düşünüyor

Kırşehir Belediyesi'ne geçen çok değerli arsa için ''Satıp betona teslim etmeyi düşünmüyorum'' diyen Belediye Başkanı Ekicioğlu konuyu anketle vatandaşa danıştı.Yapılan anketten Ekicioğlu'nun düşüncülerinü onaylayan sonuç çıktı.

Kırşehir Belediyesi tarafından inşa edilen yeni Karayolları Müdürlüğü binasının faaliyete geçmesi ile birlikte Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan karayolları müdürlüğüne ait eski bina ve arazi de Kırşehir Belediyesi'ne teslim edildi.     Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'ya , ''Belediyenin yüksek meblağda borcu var.Söz konusu arsa 70-80 Milyon TL civarında bir kaynak sağlayabilir o yüzden satmayı düşünüyor musunuz? ''  sorusuna Ekicioğlu , ''Hayır düşünmüyoruz.Çünkü bölgede çok sayıda rezidans inşa edilmeye başlandı.Oranın da satılıp betona mahkum edilmesini istemiyoruz.Orada 60-70 yıllık çam ağaçları var, onların da kesilmesini istemiyoruz.25 dönümlük bu arazi üzerinde sosyal, kültürel ve yeşil alan oluşturmayı planlıyoruz.'' demişti.     HALKA SORULDU   Seçim öncesi ve sonrasında sürekli olarak katılımcı belediyecilik anlayışı ile Kırşehir'i yöneteceklerini belirten Ekicioğlu söz konusu arazi ile ilgili her ne kadar ''satmamayı'' düşünse de konuyu halka danıştı.Kırşehir Belediyesi resmi internet sayfası üzerinden düzenlenen ankette katılımcılara söz konusu arazi ile ilgili , ''Ticari Faaliyet alanı mı yapılsın , Vatandaşların toplantı, yeme-içme ve sosyal faaliyetlerini karşılayacağı kültür parkı mı yapılsın ve Satışa mı sunulsun ?'' gibi sorular yöneltildi.Katılımcıların yüzde 71,1'i arazinin , ''Vatandaşların toplantı, yeme-içme ve sosyal faaliyetlerini karşılayacağı kültür parkı'' yapılmasını isterken, ''Ticari faaliyet alanı yapılsın diyenler yüzde 22,8, satışa sunulsun diyenler ise yüzde 6,1 olarak tercihte bulundu.Böylece Kırşehir Halkı da Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile aynı düşüncede olduğunu belirtti. İŞTE O ANKET SONUÇLARI  
Kırşehir Belediyesi'ne geçen çok değerli arsa için ''Satıp betona teslim etmeyi düşünmüyorum'' diyen Belediye Başkanı Ekicioğlu konuyu anketle vatandaşa danıştı.Yapılan anketten Ekicioğlu'nun düşüncülerinü onaylayan sonuç çıktı.

Kırşehir Belediyesi tarafından inşa edilen yeni Karayolları Müdürlüğü binasının faaliyete geçmesi ile birlikte Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan karayolları müdürlüğüne ait eski bina ve arazi de Kırşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

 

 

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'ya , ''Belediyenin yüksek meblağda borcu var.Söz konusu arsa 70-80 Milyon TL civarında bir kaynak sağlayabilir o yüzden satmayı düşünüyor musunuz? ''  sorusuna Ekicioğlu , ''Hayır düşünmüyoruz.Çünkü bölgede çok sayıda rezidans inşa edilmeye başlandı.Oranın da satılıp betona mahkum edilmesini istemiyoruz.Orada 60-70 yıllık çam ağaçları var, onların da kesilmesini istemiyoruz.25 dönümlük bu arazi üzerinde sosyal, kültürel ve yeşil alan oluşturmayı planlıyoruz.'' demişti.

 

 

HALKA SORULDU

 

Seçim öncesi ve sonrasında sürekli olarak katılımcı belediyecilik anlayışı ile Kırşehir'i yöneteceklerini belirten Ekicioğlu söz konusu arazi ile ilgili her ne kadar ''satmamayı'' düşünse de konuyu halka danıştı.Kırşehir Belediyesi resmi internet sayfası üzerinden düzenlenen ankette katılımcılara söz konusu arazi ile ilgili , ''Ticari Faaliyet alanı mı yapılsın , Vatandaşların toplantı, yeme-içme ve sosyal faaliyetlerini karşılayacağı kültür parkı mı yapılsın ve Satışa mı sunulsun ?'' gibi sorular yöneltildi.Katılımcıların yüzde 71,1'i arazinin , ''Vatandaşların toplantı, yeme-içme ve sosyal faaliyetlerini karşılayacağı kültür parkı'' yapılmasını isterken, ''Ticari faaliyet alanı yapılsın diyenler yüzde 22,8, satışa sunulsun diyenler ise yüzde 6,1 olarak tercihte bulundu.Böylece Kırşehir Halkı da Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile aynı düşüncede olduğunu belirtti.

İŞTE O ANKET SONUÇLARI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.