Kırşehir İçin Hangisi Doğru ?

BİLİM 01.12.2020 - 19:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir İçin Hangisi Doğru ?

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan Çevre ve Şehircilik Bakanına Kırşehir'in deprem risk seviyesi ile ilgili belirsizliği meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun cevaplaması üzerine meclise soru önergesi veren Metin İlhan , ''  son zamanlarda ülkemizde yaşanan depremlerin ardından uzun yıllar 1. dereceden riskli deprem bölgesi iken 2018 yılındaki son deprem haritası ile en az riskli bölgeler kategorisine geçen Kırşehir'in AFAD ve bir diğer deprem otoritesi olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi resmî sitelerinde farklı risk alanlarında gösterilmesinin tezatlık oluşturuyor.'' ifadelerini kullandı.   ''TABAN TABANA ZIT İFADELER KIRŞEHİRLİLERİ TEDİRGİN ETMEKTEDİR''    İlhan, iki önemli Kurum'un tespitleri arasında oluşan bu durumun da şehrimiz sakinleri tarafından tedirginlikle karşılandığını ayrıca insanların kafasında soru işaretlerine yol açtığını ve bu konudaki belirsizliğin giderilmesinin depremin yıkıcı etkileri ve alınacak önlemlerin düzeyi düşünüldüğünde oldukça büyük önem arz ettiğini belirterek Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum'a sırasıyla şu soruları yöneltti: 1- Kırşehir'in en son bilimsel veriler eşliğinde elde edilen deprem risk haritası nedir? 2- Bu iki önemli Kurum arasındaki veri tezatlığı ile ilgili şu ana kadar neden bir tespit ve düzeltme çalışması yapılmamıştır?
Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan Çevre ve Şehircilik Bakanına Kırşehir'in deprem risk seviyesi ile ilgili belirsizliği meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun cevaplaması üzerine meclise soru önergesi veren Metin İlhan , ''  son zamanlarda ülkemizde yaşanan depremlerin ardından uzun yıllar 1. dereceden riskli deprem bölgesi iken 2018 yılındaki son deprem haritası ile en az riskli bölgeler kategorisine geçen Kırşehir'in AFAD ve bir diğer deprem otoritesi olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi resmî sitelerinde farklı risk alanlarında gösterilmesinin tezatlık oluşturuyor.'' ifadelerini kullandı.

 

''TABAN TABANA ZIT İFADELER KIRŞEHİRLİLERİ TEDİRGİN ETMEKTEDİR'' 

 

İlhan, iki önemli Kurum'un tespitleri arasında oluşan bu durumun da şehrimiz sakinleri tarafından tedirginlikle karşılandığını ayrıca insanların kafasında soru işaretlerine yol açtığını ve bu konudaki belirsizliğin giderilmesinin depremin yıkıcı etkileri ve alınacak önlemlerin düzeyi düşünüldüğünde oldukça büyük önem arz ettiğini belirterek Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum'a sırasıyla şu soruları yöneltti:


1- Kırşehir'in en son bilimsel veriler eşliğinde elde edilen deprem risk haritası nedir?
2- Bu iki önemli Kurum arasındaki veri tezatlığı ile ilgili şu ana kadar neden bir tespit ve düzeltme çalışması yapılmamıştır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.