9'u 5 Geçe Kırşehir'de Hayat Durdu

GÜNDEM 10.11.2021 - 11:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

9'u 5 Geçe Kırşehir'de Hayat Durdu

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde saat 9'u 5 geçe Kırşehir'de hayat durdu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde düzenlenen program, 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 09.00’da Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenklerin Sunulmasıyla başladı. Saat 09.05’te yapılan 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.   Buradaki programa Vali İbrahim Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ağır Ceza Reisi Hüseyin Sabuncuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül,  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.   Saatler 09.05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte trafikte bulunan araç sürücüleri araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Kırşehir Belediyesi ise çalışanlarından oluşan bir video klip ile Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünü andı. Belediye Başkanı Ekicioğlu, video klipi Atatürk etiketi ile sosyal medya hesaplarından paylaştı.   Çelenk Sunma programının ardından Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde devam eden Anma programında Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur tarafından “Meşrutiyetten Cumhuriyete Mustafa Kemal, Cumhuriyetten Günümüze Atatürk” konulu konferans verildi.   Şiirlerin okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile devam eden Anma Programı kapsamında hafta içerisinde tüm okullarda ve kurumlarda haftanın anlam ve önemine uygun olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek ve okullar arası “Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.      
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde saat 9'u 5 geçe Kırşehir'de hayat durdu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde düzenlenen program, 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 09.00’da Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına Çelenklerin Sunulmasıyla başladı. Saat 09.05’te yapılan 2 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bayraklar yarıya indirildi.

 


Buradaki programa Vali İbrahim Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ağır Ceza Reisi Hüseyin Sabuncuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül,  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 


Saatler 09.05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte trafikte bulunan araç sürücüleri araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Kırşehir Belediyesi ise çalışanlarından oluşan bir video klip ile Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünü andı. Belediye Başkanı Ekicioğlu, video klipi Atatürk etiketi ile sosyal medya hesaplarından paylaştı.

 


Çelenk Sunma programının ardından Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde devam eden Anma programında Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur tarafından “Meşrutiyetten Cumhuriyete Mustafa Kemal, Cumhuriyetten Günümüze Atatürk” konulu konferans verildi.

 


Şiirlerin okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile devam eden Anma Programı kapsamında hafta içerisinde tüm okullarda ve kurumlarda haftanın anlam ve önemine uygun olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek ve okullar arası “Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.