Meteorolojik Uyarı, ''Kar,Gizli Buzlanma,Çığ''

YAŞAM 03.02.2022 - 11:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Meteorolojik Uyarı, ''Kar,Gizli Buzlanma,Çığ''

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kırşehir, Kayseri,Nevşehir,Sivas ve Yozgat için kar yağışı, gizli buzlanma ve çığ uyarısında bulundu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere ver verildi : ''Çarşamba ve Perşembe günleri kuvvetli güneyli rüzgarlar ve önümüzdeki günlerde kar yağışları beklendiğinden,Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinde yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Aynı zamanda gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların 0 derece ve altında seyretmesi beklendiğinden kar erimeleri nedeniyle gizli buzlanma riski oluştuğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.''
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kırşehir, Kayseri,Nevşehir,Sivas ve Yozgat için kar yağışı, gizli buzlanma ve çığ uyarısında bulundu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere ver verildi :

''Çarşamba ve Perşembe günleri kuvvetli güneyli rüzgarlar ve önümüzdeki günlerde kar yağışları beklendiğinden,Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinde yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Aynı zamanda gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların 0 derece ve altında seyretmesi beklendiğinden kar erimeleri nedeniyle gizli buzlanma riski oluştuğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.