Kırşehir'de 70'in Üzerinde Mandıra Çöktü

GÜNDEM 13.02.2022 - 11:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 70'in Üzerinde Mandıra Çöktü

Kırşehir'de mandırası yoğun kar yağışı nedeniyle çöken vatanda Kırşehir İl Özel İdaresi'nden kepçe istediklerini ama kepçe gönderilmediğini belirtmişti.Konu ile ilgili bilgi veren il özel idare yetkilileri ise mağdur vatandaşın ilk günden itibaren kepçeyi kabul etmediğini bunun yerine vinç kiralanmasını istediğini belirttiler.

Çiçekdağı'na bağlı Çiçekli Köyü'nde mandırasının çatısı çöken Yaşar Kılıç isimli vatandaş, 9 gündür bu halde beklediğini, traktörünün ve hayvanlarına ait yemlerin çöküntü altında kalmasından dolayı mağdur olduğunu belirterek, ''Ben bu yığıntının altındaki malımı kurtarmak istiyorum.Benim elimde traktörüm olmazsa çocuklarım ne yapacak, hepimizin eli bu çiftçiliğe bakıyor.800 hayvanın yarısı kuzuladı yarısı kuzulayacak.Bunlar aç aç ! Yem çöken çatının altında.Yani bu 1 kepçe Kırşehir'de yoksa Yozgat'tan alalım, Yozgat'ta yoksa Nevşehir'den getirttir yahu'' ifadelerini kullanmıştı.   ''KEPÇE DEĞİL VİNÇ İSTEDİ'' Konuyla ilgili il özel idare yetkilileri yaptıkları açıklamada, Kırşehir'de 70'in üzerinde mandıranın yoğun kar yağışı ya da kuvvetli fırtına nedeniyle çöktüğü ve kuruma ait imkanların mağdur vatandaşlar için seferber edildiği belirtildi.Çiçekdağı İlçesi'nde çöken mandıra ile ilgili hasar tespit çalışmasının yapıldığı ve kendisine çöken çatı için kepçe gönderilmek istendiği halde vatandaşın kepçeyi kabul etmeyerek vinç talebinde bulunduğu ifade edildi.İl Özel İdare envanterinde bulunmadığı için vinç temin edemeyeceklerini belirtmelerine rağmen vatandaşın ısrarla vinç istediğini belirten yetkililer, bu talebi yerine getirmek için dışarıdan vinç kiralanmasının mümkün olmayacağını bildirdiler.Yetkililer, vatandaşın ''1 kepçe istedik göndermediler'' talebinin gerçeği yansıtmadığını ve kendisinin ''vinç kiralanması'' talebinin de yerine getirilemeyeceğini belirttiler.
Kırşehir'de mandırası yoğun kar yağışı nedeniyle çöken vatanda Kırşehir İl Özel İdaresi'nden kepçe istediklerini ama kepçe gönderilmediğini belirtmişti.Konu ile ilgili bilgi veren il özel idare yetkilileri ise mağdur vatandaşın ilk günden itibaren kepçeyi kabul etmediğini bunun yerine vinç kiralanmasını istediğini belirttiler.

Çiçekdağı'na bağlı Çiçekli Köyü'nde mandırasının çatısı çöken Yaşar Kılıç isimli vatandaş, 9 gündür bu halde beklediğini, traktörünün ve hayvanlarına ait yemlerin çöküntü altında kalmasından dolayı mağdur olduğunu belirterek, ''Ben bu yığıntının altındaki malımı kurtarmak istiyorum.Benim elimde traktörüm olmazsa çocuklarım ne yapacak, hepimizin eli bu çiftçiliğe bakıyor.800 hayvanın yarısı kuzuladı yarısı kuzulayacak.Bunlar aç aç ! Yem çöken çatının altında.Yani bu 1 kepçe Kırşehir'de yoksa Yozgat'tan alalım, Yozgat'ta yoksa Nevşehir'den getirttir yahu'' ifadelerini kullanmıştı.

 

''KEPÇE DEĞİL VİNÇ İSTEDİ''

Konuyla ilgili il özel idare yetkilileri yaptıkları açıklamada, Kırşehir'de 70'in üzerinde mandıranın yoğun kar yağışı ya da kuvvetli fırtına nedeniyle çöktüğü ve kuruma ait imkanların mağdur vatandaşlar için seferber edildiği belirtildi.Çiçekdağı İlçesi'nde çöken mandıra ile ilgili hasar tespit çalışmasının yapıldığı ve kendisine çöken çatı için kepçe gönderilmek istendiği halde vatandaşın kepçeyi kabul etmeyerek vinç talebinde bulunduğu ifade edildi.İl Özel İdare envanterinde bulunmadığı için vinç temin edemeyeceklerini belirtmelerine rağmen vatandaşın ısrarla vinç istediğini belirten yetkililer, bu talebi yerine getirmek için dışarıdan vinç kiralanmasının mümkün olmayacağını bildirdiler.Yetkililer, vatandaşın ''1 kepçe istedik göndermediler'' talebinin gerçeği yansıtmadığını ve kendisinin ''vinç kiralanması'' talebinin de yerine getirilemeyeceğini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.