12 Yaşında Atatürk'ü Karşılayan Ayşe Sıttıka Çoban Vefat Etti

KÜLTÜR 12.03.2022 - 23:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

12 Yaşında Atatürk'ü Karşılayan Ayşe Sıttıka Çoban Vefat Etti

1934 yılında 12 yşaında iken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayan Ahi Evran türbesinin mihmandarı Ayşe Sıtkı Çoban 100 yaşına hayatını kaybetti.

Ahi Evran türbesinin mihmandarlığını yapan 100 yaşındaki Ayşe Sıtkı Çoban, kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.1934 yılında Kırşehir'e gelen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayanlar arasında bulunan Çoban , Ahi Evran Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşıkpaşa Mezarlığında toprağa verildi.   ATATÜRK SEVDALISIYDI Yaşlı kadının torunu Gülşah Sezgen, "Anneannem Kırşehir'in ilk kadın esnaflarındandı. Ahi Evran türbesinin 3 yıl boyunca mihmandarlığını yaptı. Bu yaşına kadar fakirleri bağrına basıp evinde misafir etti. Bizlere de bu yolda kardeşlerimize din, dil, ırk ayrımı yapmadan sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Kendisi 12 yaşındayken Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Kırşehir'e geldiğinde onu karşılamış ve Sülükçüler Konağı'nda ağırlamış. Anneannem tam bir Atatürk sevdalısıydı" diye konuştu
1934 yılında 12 yşaında iken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayan Ahi Evran türbesinin mihmandarı Ayşe Sıtkı Çoban 100 yaşına hayatını kaybetti.

Ahi Evran türbesinin mihmandarlığını yapan 100 yaşındaki Ayşe Sıtkı Çoban, kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.1934 yılında Kırşehir'e gelen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayanlar arasında bulunan Çoban , Ahi Evran Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşıkpaşa Mezarlığında toprağa verildi.

 

ATATÜRK SEVDALISIYDI

Yaşlı kadının torunu Gülşah Sezgen, "Anneannem Kırşehir'in ilk kadın esnaflarındandı. Ahi Evran türbesinin 3 yıl boyunca mihmandarlığını yaptı. Bu yaşına kadar fakirleri bağrına basıp evinde misafir etti. Bizlere de bu yolda kardeşlerimize din, dil, ırk ayrımı yapmadan sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Kendisi 12 yaşındayken Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Kırşehir'e geldiğinde onu karşılamış ve Sülükçüler Konağı'nda ağırlamış. Anneannem tam bir Atatürk sevdalısıydı" diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.