23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırşehir'de Coşkuyla Kutlandı

ÇOCUK 23.04.2022 - 16:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırşehir'de Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ın Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına saat 09:30’da Çelenk Sunmasıyla başladı. Ardından, saat 10:30’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik, Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamları sembolik olarak öğrenciler tarafından temsil edildi.     Temsili vali olan 30 Ağustos İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Esila Kaleli, Vali İbrahim Akın'ın “Çocuklar ve eğitim ile ilgili ne yapmak istersin?” sorusuna , ''Okul güvenliği için bütün okullara okul güvenlik görevlisinin verilmesi, Kırşehir’de çocuk oyunlarının ve çocuk parklarının çoğaltılması, ilimizin her tarafına meyve ağaçlarının dikilmesi, insanların gezip dolaşabilecekleri ve piknik yapabilecekleri alanların çoğaltılmasını istiyorum.” diye cevap verdi.     Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamında Muharrem Sayan İlkokulu öğrencileri, öğretmen ve müdürlerini ağırladı.Belediye Başkanı Ekicioğlu temsili olarak makamını Ebrar Yağmur, Sıla Durmuş, Muhammed Emin Akçay ve Berat Güçer'e devretti.Temsili Belediye Başkanlarını sırasıyla dinleyen Ekicioğlu, öğrencilerin taleplerini not aldırdı.Ekicioğlu öğrencilere plaket ve hediye takdim etti.     Valilik ve Belediye makamlarındaki programların ardından Kentpark'ta düzenen kutlamaya geçildi.Buradaki programa Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, il protokolü, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Sırrı Kardeş Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Doğa Tekin, öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.     Tekin yaptığı konuşmada, “Kırşehirli gençler olarak bağımsızlık bilincinin sonsuza kadar devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz var oldukça hiç kimse, zor şartlar altında kurulan bu güzel vatanımızı bölmeye, işgal etmeye, parçalamaya kalkışamayacaktır. Bu uğurda canımızla, kanımızla, malımızla mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Kırşehirli çocuklar olarak tüm dünya çocuklarına sevgiyi, kardeşliği ve umudu aşılayacağız.” sözlerine yer verdi.     Çeşitli gösterilerin sunulması, şiirler okunması ve çocuk korosu müzik dinletisi ile devam eden kutlama programı, geleneksel çocuk oyunları oynanması ve stantların gezilmesi ile sona erdi.        
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırşehir'de de coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ın Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına saat 09:30’da Çelenk Sunmasıyla başladı. Ardından, saat 10:30’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik, Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamları sembolik olarak öğrenciler tarafından temsil edildi.

 

 

Temsili vali olan 30 Ağustos İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Esila Kaleli, Vali İbrahim Akın'ın “Çocuklar ve eğitim ile ilgili ne yapmak istersin?” sorusuna , ''Okul güvenliği için bütün okullara okul güvenlik görevlisinin verilmesi, Kırşehir’de çocuk oyunlarının ve çocuk parklarının çoğaltılması, ilimizin her tarafına meyve ağaçlarının dikilmesi, insanların gezip dolaşabilecekleri ve piknik yapabilecekleri alanların çoğaltılmasını istiyorum.” diye cevap verdi.

 

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamında Muharrem Sayan İlkokulu öğrencileri, öğretmen ve müdürlerini ağırladı.Belediye Başkanı Ekicioğlu temsili olarak makamını Ebrar Yağmur, Sıla Durmuş, Muhammed Emin Akçay ve Berat Güçer'e devretti.Temsili Belediye Başkanlarını sırasıyla dinleyen Ekicioğlu, öğrencilerin taleplerini not aldırdı.Ekicioğlu öğrencilere plaket ve hediye takdim etti.

 

 

Valilik ve Belediye makamlarındaki programların ardından Kentpark'ta düzenen kutlamaya geçildi.Buradaki programa Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, il protokolü, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Sırrı Kardeş Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Doğa Tekin, öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

 

 

Tekin yaptığı konuşmada, “Kırşehirli gençler olarak bağımsızlık bilincinin sonsuza kadar devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz var oldukça hiç kimse, zor şartlar altında kurulan bu güzel vatanımızı bölmeye, işgal etmeye, parçalamaya kalkışamayacaktır. Bu uğurda canımızla, kanımızla, malımızla mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Kırşehirli çocuklar olarak tüm dünya çocuklarına sevgiyi, kardeşliği ve umudu aşılayacağız.” sözlerine yer verdi.

 

 

Çeşitli gösterilerin sunulması, şiirler okunması ve çocuk korosu müzik dinletisi ile devam eden kutlama programı, geleneksel çocuk oyunları oynanması ve stantların gezilmesi ile sona erdi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.