AK Parti'den Küskün Seçmenler İçin Yeni Formül

SİYASET 20.10.2022 - 09:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AK Parti'den Küskün Seçmenler İçin Yeni Formül

2023 genel seçimleri öncesi AK Parti, ekonomik kriz nedeniyle küskün seçmeni partiye döndürmek için ''2023'e doğru şehir buluşmaları'' adı altında çalışma başlattı.

Siyasi partiler, 2023 genel seçimleri için çalışmalarına başladı.AK Parti, önceki seçimlerde kendisine oy veren ancak küskün olan seçmeni partiye döndürmek için saha çalışması başlattı. Dolar kurundaki artış ile birlikte ortaya çıkan yüksek enflasyon sonucu halkın alım gücü de oldukça azalmıştı.Bu durum AK Parti'nin anketlerdeki oranına da yansıdı. Genel merkez yönetimi de “partinin oylarının yüzde 34’lere kadar düştüğünü” açıklamıştı. AK Parti kanadında şimdi, “partinin oylarının yükselişe geçtiği” konuşuluyor. Buna karşın parti yönetiminin “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” adı altında başlattığı çalışma dikkat çekti. AK Parti’nin söz konusu çalışmayla hedefini, “daha önce AK Parti’ye oy veren ancak enflasyon, yüksek kurlar nedeniyle kızgın ve küskün seçmeni partiye kazandırmak” oluşturuyor.   AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Kapsamında Kozaklı'da Saha Çalışması Gerçekleştirdi BAKANLARIN SİYASETTEN UZAK OLMASI TABANDA SIKINTI YARATTI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen aylarda parti teşkilatlarına “7/24 sahada olmaları ve yurttaşlarla diyalog kurmaları” yönünde talimat vermişti. AK Parti teşkilatları da sahaya inerek “yurttaşların taleplerini dinleyip sorunların giderilmesi ile ilgili çalışmalar” başlattı. Parti kurmayları da seçimlere dek bölge bölge analizler yapacak ve oluşturdukları raporu, Erdoğan’a sunacak. AK Parti, sahanın nabzını tutmak için başlattığı “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” çalışmasında kabineden bakanların olması dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilirken “bakanların artık parlamento içinden seçilmeyeceği, bu nedenle kendi işlerine odaklanacakları” anlatılmıştı. Ancak teşkilatlar, “bakanların siyasetten uzak kalmasının tabanda sıkıntı yarattığı” gerekçesiyle bu duruma itiraz etmişti. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da talimatıyla “bakanlar sahaya çıktı”. DOĞRU ŞEHİR BULUŞMALARINA BAKANLAR DA KATILIYOR Program kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 17 Ekim’de Ordu’da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Samsun ve Sivas’ta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Malatya’da, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Afyonkarahisar’da, yurttaşlarla bir araya geldi. Bakanların diğer illerdeki programlara AK Parti teşkilatlarıyla birlikte katılacağı belirtiliyor. 
2023 genel seçimleri öncesi AK Parti, ekonomik kriz nedeniyle küskün seçmeni partiye döndürmek için ''2023'e doğru şehir buluşmaları'' adı altında çalışma başlattı.

Siyasi partiler, 2023 genel seçimleri için çalışmalarına başladı.AK Parti, önceki seçimlerde kendisine oy veren ancak küskün olan seçmeni partiye döndürmek için saha çalışması başlattı.

Dolar kurundaki artış ile birlikte ortaya çıkan yüksek enflasyon sonucu halkın alım gücü de oldukça azalmıştı.Bu durum AK Parti'nin anketlerdeki oranına da yansıdı. Genel merkez yönetimi de “partinin oylarının yüzde 34’lere kadar düştüğünü” açıklamıştı. AK Parti kanadında şimdi, “partinin oylarının yükselişe geçtiği” konuşuluyor. Buna karşın parti yönetiminin “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” adı altında başlattığı çalışma dikkat çekti. AK Parti’nin söz konusu çalışmayla hedefini, “daha önce AK Parti’ye oy veren ancak enflasyon, yüksek kurlar nedeniyle kızgın ve küskün seçmeni partiye kazandırmak” oluşturuyor.

 

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Kapsamında Kozaklı'da Saha Çalışması Gerçekleştirdi

BAKANLARIN SİYASETTEN UZAK OLMASI TABANDA SIKINTI YARATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen aylarda parti teşkilatlarına “7/24 sahada olmaları ve yurttaşlarla diyalog kurmaları” yönünde talimat vermişti. AK Parti teşkilatları da sahaya inerek “yurttaşların taleplerini dinleyip sorunların giderilmesi ile ilgili çalışmalar” başlattı. Parti kurmayları da seçimlere dek bölge bölge analizler yapacak ve oluşturdukları raporu, Erdoğan’a sunacak. AK Parti, sahanın nabzını tutmak için başlattığı “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” çalışmasında kabineden bakanların olması dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilirken “bakanların artık parlamento içinden seçilmeyeceği, bu nedenle kendi işlerine odaklanacakları” anlatılmıştı. Ancak teşkilatlar, “bakanların siyasetten uzak kalmasının tabanda sıkıntı yarattığı” gerekçesiyle bu duruma itiraz etmişti. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da talimatıyla “bakanlar sahaya çıktı”.

DOĞRU ŞEHİR BULUŞMALARINA BAKANLAR DA KATILIYOR

Program kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 17 Ekim’de Ordu’da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Samsun ve Sivas’ta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Malatya’da, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Afyonkarahisar’da, yurttaşlarla bir araya geldi. Bakanların diğer illerdeki programlara AK Parti teşkilatlarıyla birlikte katılacağı belirtiliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.