Çocuk İstismarına Kırşehirli Siyasilerden Büyük Tepki

GÜNDEM 08.12.2022 - 11:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Çocuk İstismarına Kırşehirli Siyasilerden Büyük Tepki

Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili Kırşehir'den tepki verildi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla “evlendirdiğini”, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu. 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikâhı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı.Yaşanan skandal gelişme Türkiye'de infiale yol açtı.Sosyal medyanın da gündemine oturan olay ile ilgili sanatçılardan siyasilere kadar birçok isim paylaşımda bulunarak çocuk istismarına tepki gösterdi.Yaşanan istismara Kırşehirli siyasiler de tepki gösterdi.   ''GÖZ YUMAN SESSİZ KALAN BU SUÇA ORTAK OLUR'' Sosyal medya hesabından ''Artık Yeter'' diyen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı paylaşımda, Çocuklarımızın istismar edilmesine göz yuman, sessiz kalan herkes bu suça ortak olacaktır ve bu konu susulacak bir konu degildir'' ifadelerine yer verdi.   ''ONLARI BU KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ'' Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan ise yaptığı paylaşımda,  “6 yaşında, sadece 6 yaşında bir kız çocuğu, 29 yaşındaki bir tarikat üyesiyle evlendiriliyor. Kız çocuğunun “düğün fotoğrafları” var… Çocuk yıllarca cinsel istismar ediliyor… Çocuklarımıza, geleceklerimize sözümüz, onları bu karanlığa teslim etmeyeceğimiz! '' ifadelerini kullandı.   ''ÇOCUKLARIN İSTİSMARINI LANETLİYORUZ'' Kırşehir AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ise yaptığı açıklamada, '' Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur.AK Parti olarak, Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz'' diyerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın olaya ilişkin davada müdahil olduğunu dile getirdi.
Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili Kırşehir'den tepki verildi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla “evlendirdiğini”, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu. 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikâhı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı.Yaşanan skandal gelişme Türkiye'de infiale yol açtı.Sosyal medyanın da gündemine oturan olay ile ilgili sanatçılardan siyasilere kadar birçok isim paylaşımda bulunarak çocuk istismarına tepki gösterdi.Yaşanan istismara Kırşehirli siyasiler de tepki gösterdi.

 

''GÖZ YUMAN SESSİZ KALAN BU SUÇA ORTAK OLUR''

Sosyal medya hesabından ''Artık Yeter'' diyen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı paylaşımda, Çocuklarımızın istismar edilmesine göz yuman, sessiz kalan herkes bu suça ortak olacaktır ve bu konu susulacak bir konu degildir'' ifadelerine yer verdi.

 

''ONLARI BU KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ''

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan ise yaptığı paylaşımda,  “6 yaşında, sadece 6 yaşında bir kız çocuğu, 29 yaşındaki bir tarikat üyesiyle evlendiriliyor. Kız çocuğunun “düğün fotoğrafları” var… Çocuk yıllarca cinsel istismar ediliyor… Çocuklarımıza, geleceklerimize sözümüz, onları bu karanlığa teslim etmeyeceğimiz! '' ifadelerini kullandı.

 

''ÇOCUKLARIN İSTİSMARINI LANETLİYORUZ''

Kırşehir AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ise yaptığı açıklamada, '' Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur.AK Parti olarak, Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz'' diyerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın olaya ilişkin davada müdahil olduğunu dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.