AK Parti Şikayet Etti İlçe Seçim Kurulu ''Kaldırın'' Dedi

SİYASET 29.04.2023 - 13:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

AK Parti Şikayet Etti İlçe Seçim Kurulu ''Kaldırın'' Dedi

Kırşehir'de İYİ Parti İl Teşkilatı tarafından kurulan yörük çadırı, AK Parti İl Teşkilatını rahatsız etti.Şikayet üzerine İlçe Seçim Kurulu, çadırın kaldırılması için İYİ Parti'ye tebligat gönderdi.

14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi İYİ Parti Kırşehir İl Teşkilatı Cacabey Meydanı'nda bulunan bir bölüme Sıdıklı Yöresine özgü kıl yörük çadırı kurdu.İçerisinde misafir ağırlanan ve çay ikram edilen yörük çadırı üzerinde Milletvekili adayları Turan Yıldırım ve Asaf Kayaoğlu'nun posterleri de yer alıyordu.     Söz konusu çadır, AK Parti İl Teşkilatı tarafından YSK'ya şikayet edildi.Şikayet üzerine İlçe Seçim Kurulu, 2'ye karşı 5 oy ile yörük çadırının kaldırılması kararını aldı ve bunu İYİ Parti'ye iletti. Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen İYİ Parti Milletvekili Adayı Turan Yıldırım şu ifadelere yer verdi :  Önünde bulunduğumuz geleneksel Türk Otağ’ı, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, gençlerimize tanıtmak ve sevdirmek amacıyla tüm halkımızın kullanımı için 3 Mayıs Türkçülük gününü anmak amacıyla meydanımıza kurulmuştur. İçerisinde ziyaret eden vatandaşlarımızın dinlenebilmeleri için oturma alanları bulunmaktadır. Ayrıca bugün misafirliğe gittiğiniz her yerde size ikram edilecek iki şey olan çay ve su ikramı da gelen vatandaşlarımıza sunulmaktadır.Daha doğrusu bugüne kadar sunulmakta idi… Dün akşam saatlerinde Kırşehir Merkez İlçe Seçim Kurulunca tarafından Avukatlarımız vasıtasıyla tarafımıza bir tebligat ulaşmıştır. Buna göre Ak Parti tarafından 28 Nisan 2023 tarihinde yapılan şikâyet neticesinde, yine aynı tarihte Kırşehir Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun ikiye karşı beş oy ile aldığı 2023/37 sayılı kararı ile Cacabey Meydanında bulunan Türk Otağ’ının kaldırılması ve vatandaşlarımıza su ve çay ikramının yapılmasının durdurulması tebliğ edilmiştir. Seçim Kurulumuzun aldığı bu kararı doğru bulmamakla birlikte elbette saygı ile karşılamaktayız.Bugünden itibaren alınan karar doğrultusunda Türk Otağ’ımız Cacabey Meydanımızdan kaldırılacaktır.Bu karara yol açan itiraz İYİ Parti ve Millet İttifakı aleyhine yapılan bir itiraz olarak görünse de aslında halkımızın kullanımına sunulan bu alanın kaldırılması gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına, gençlerimize tanıtılmasına önem veren vatandaşlarımız aleyhine de bir itirazdır. Her fırsatta “Yerli ve Millilik” vurgusu yapanlar konu yerli ve milli değerimiz olan Türk Otağ’ı olunca bu duruşundan süratle dönmüş, 3 Mayıs Türkçülük günü öncesinde yerli ve milli değerimiz olan Türk Otağ’ının kaldırılmasını istemiştir.Takdir siz değerli hemşerilerimindir, Takdir Türk Milletinindir.
Kırşehir'de İYİ Parti İl Teşkilatı tarafından kurulan yörük çadırı, AK Parti İl Teşkilatını rahatsız etti.Şikayet üzerine İlçe Seçim Kurulu, çadırın kaldırılması için İYİ Parti'ye tebligat gönderdi.

14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi İYİ Parti Kırşehir İl Teşkilatı Cacabey Meydanı'nda bulunan bir bölüme Sıdıklı Yöresine özgü kıl yörük çadırı kurdu.İçerisinde misafir ağırlanan ve çay ikram edilen yörük çadırı üzerinde Milletvekili adayları Turan Yıldırım ve Asaf Kayaoğlu'nun posterleri de yer alıyordu.

 

 

Söz konusu çadır, AK Parti İl Teşkilatı tarafından YSK'ya şikayet edildi.Şikayet üzerine İlçe Seçim Kurulu, 2'ye karşı 5 oy ile yörük çadırının kaldırılması kararını aldı ve bunu İYİ Parti'ye iletti.

Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen İYİ Parti Milletvekili Adayı Turan Yıldırım şu ifadelere yer verdi : 

Önünde bulunduğumuz geleneksel Türk Otağ’ı, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, gençlerimize tanıtmak ve sevdirmek amacıyla tüm halkımızın kullanımı için 3 Mayıs Türkçülük gününü anmak amacıyla meydanımıza kurulmuştur. İçerisinde ziyaret eden vatandaşlarımızın dinlenebilmeleri için oturma alanları bulunmaktadır. Ayrıca bugün misafirliğe gittiğiniz her yerde size ikram edilecek iki şey olan çay ve su ikramı da gelen vatandaşlarımıza sunulmaktadır.Daha doğrusu bugüne kadar sunulmakta idi…

Dün akşam saatlerinde Kırşehir Merkez İlçe Seçim Kurulunca tarafından Avukatlarımız vasıtasıyla tarafımıza bir tebligat ulaşmıştır. Buna göre Ak Parti tarafından 28 Nisan 2023 tarihinde yapılan şikâyet neticesinde, yine aynı tarihte Kırşehir Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun ikiye karşı beş oy ile aldığı 2023/37 sayılı kararı ile Cacabey Meydanında bulunan Türk Otağ’ının kaldırılması ve vatandaşlarımıza su ve çay ikramının yapılmasının durdurulması tebliğ edilmiştir.

Seçim Kurulumuzun aldığı bu kararı doğru bulmamakla birlikte elbette saygı ile karşılamaktayız.Bugünden itibaren alınan karar doğrultusunda Türk Otağ’ımız Cacabey Meydanımızdan kaldırılacaktır.Bu karara yol açan itiraz İYİ Parti ve Millet İttifakı aleyhine yapılan bir itiraz olarak görünse de aslında halkımızın kullanımına sunulan bu alanın kaldırılması gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına, gençlerimize tanıtılmasına önem veren vatandaşlarımız aleyhine de bir itirazdır.

Her fırsatta “Yerli ve Millilik” vurgusu yapanlar konu yerli ve milli değerimiz olan Türk Otağ’ı olunca bu duruşundan süratle dönmüş, 3 Mayıs Türkçülük günü öncesinde yerli ve milli değerimiz olan Türk Otağ’ının kaldırılmasını istemiştir.Takdir siz değerli hemşerilerimindir, Takdir Türk Milletinindir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.