İnşaat Sektörü Bitme Noktasında

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2019 - 19:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İnşaat Sektörü Bitme Noktasında

İnşaat Sektöründeki Kriz iyice derinleşiyor.Konut satışlarının azalması ve sektördeki daralma nedeniyle Türkiye'de 493 bin kişi işsiz kaldı.Kırşehir'de ise işsiz kalanların sayısı bini geçti. Dövizdeki kur artışı ile birlikte özellikle maliyetlerdeki artış ve fiyatların da artmasıyla inşaat sektörü bir kaç yıldır zor günler geçiriyor.Piyasadaki daralma ile birlikte Türkiye'de yaklaşık yarım milyon insan işsiz kaldı.Satışların en düşük seviyede olduğu Kırşehir'de işsiz kalanların sayısı bini geçti. Kırşehir'de konut satışlarının bir önceki yıla göre düştüğü gözlerden kaçmazken 2018 yılı Ocak-Eylül ayı içerisinde bin 684 ilk ve bir 615 ikince el olmak üzere 3 bin 299 konut satışı yapıldı. Bu rakam 2019 yılının aynı döneminde ise 2 bin 693 olarak verilere yansıdı. İNŞAAT RUHSATLARI 5 KAT AZALDI İnşaat sektöründeki daralma ve ekonomideki belirsizlik satışları düşürürken firmalar da yatırımlarını önemli ölçüde azalttı.Kırşehir merkez sınırları içerisinde 2018 yılı itibariyle alınan inşaat ruhsatı sayısı 312 olurken bu rakam 2019'un ilk 10 ayında sadece 54 oldu.Yıl sonu inşaat ruhsat sayısı ile ilgili hedef ise sadece 100.Bu durum 2020 yılı içerisinde üretim düşüklüğü ile birlikte talep fazlalığına akabinde de konut fiyatlarında artışa neden olabilir.

İnşaat Sektöründeki Kriz iyice derinleşiyor.Konut satışlarının azalması ve sektördeki daralma nedeniyle Türkiye'de 493 bin kişi işsiz kaldı.Kırşehir'de ise işsiz kalanların sayısı bini geçti.

Dövizdeki kur artışı ile birlikte özellikle maliyetlerdeki artış ve fiyatların da artmasıyla inşaat sektörü bir kaç yıldır zor günler geçiriyor.Piyasadaki daralma ile birlikte Türkiye'de yaklaşık yarım milyon insan işsiz kaldı.Satışların en düşük seviyede olduğu Kırşehir'de işsiz kalanların sayısı bini geçti. Kırşehir'de konut satışlarının bir önceki yıla göre düştüğü gözlerden kaçmazken 2018 yılı Ocak-Eylül ayı içerisinde bin 684 ilk ve bir 615 ikince el olmak üzere 3 bin 299 konut satışı yapıldı. Bu rakam 2019 yılının aynı döneminde ise 2 bin 693 olarak verilere yansıdı.

İNŞAAT RUHSATLARI 5 KAT AZALDI

İnşaat sektöründeki daralma ve ekonomideki belirsizlik satışları düşürürken firmalar da yatırımlarını önemli ölçüde azalttı.Kırşehir merkez sınırları içerisinde 2018 yılı itibariyle alınan inşaat ruhsatı sayısı 312 olurken bu rakam 2019'un ilk 10 ayında sadece 54 oldu.Yıl sonu inşaat ruhsat sayısı ile ilgili hedef ise sadece 100.Bu durum 2020 yılı içerisinde üretim düşüklüğü ile birlikte talep fazlalığına akabinde de konut fiyatlarında artışa neden olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.