Japonya'nın Ankara Büyükelçisinden Selahattin Ekicioğlu'na Ziyaret

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.10.2019 - 14:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Japonya'nın Ankara Büyükelçisinden Selahattin Ekicioğlu'na Ziyaret

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nu makamında ziyaret etti. Kırşehir Valiliği ziyaretinin ardından Kırşehir Belediyesi'ne gelen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'yı Ekicioğlu makamında karşıladı.Kaman'da devam eden kazıların dünya tarihine ışık tutacağını belirten Ekicioğlu Japon Hükümeti ve prensinin bu desteklere verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti. ''TOKYO'DA KIRŞEHİR'İ TANITACAĞIZ'' Kırşehir turizmi ile ilgili görüşlerini aktaran büyükelçi , Kırşehir'in zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu ve bu kaplıcaların Japon, Çin ve Koreli turistlerin ilgisini çekeceğini belirtti.Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu ise Kırşehir'in turizm anlamında önemli adımlar attığını, Çin , Malezya ve Endonezyalı turistleri ağırladıklarını belirterek Kapadokya'yı ziyaret eden Japon Turistleri de Kırşehir'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.Kırşehir'in tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili Japon Büyükelçisine bilgi aktaran Ekicioğlu , ''Tokyo'da Kırşehir'in tanıtımı açısından bir çalışmamız olacak.Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz.'' dedi. URFA'YA YAPILAN SALDIRIDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ Bir muhabirin Türkiye'nin Suriye'nin Kuzeyinde terör odaklarına yönelik başlatmış olduğu ''Barış Pınarı'' harekatıyla ilgili Japon Hükümetinin ne düşündüğü sorusu üzerine Büyükelçi Akio Miyajima , ''Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlıyoruz.Harekatın Suriye'ye barış getirme noktasında önemli olduğunu düşünüyoruz.Tabi ki bu tür durumlarda konuşarak anlaşmanın da önemli olduğunu düşünüyoruz.Harekatın ardından Suriye'den Türkiye'ye yapılan terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren çocuklar için üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz.Cumhurbşakanı Erdoğan'ın da Suriye'de ki sivil halk konusundaki hassasiyetlerini önemsiyoruz'' açıklamasında bulundu. ''TÜRKÇE ÇOK ZOR BİR DİL'' 2 yıldır Türkiye'de olduğunu ve Türkçe öğrenip öğrenmediğini merak eden bir gazeteciye ise Türkçe cevap veren büyükelçi ,''Merhaba ben Akio Miyajima Japonya Büyükelçisiyim.Türk insanı çok nazik.Türkiye'de gibi bir dinamik ülkede Japonya büyükelçisi olmaktan mutluluk duyuyorum.'' dedi. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Büyükelçi'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kırşehir Valiliği ziyaretinin ardından Kırşehir Belediyesi'ne gelen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'yı Ekicioğlu makamında karşıladı.Kaman'da devam eden kazıların dünya tarihine ışık tutacağını belirten Ekicioğlu Japon Hükümeti ve prensinin bu desteklere verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti.

''TOKYO'DA KIRŞEHİR'İ TANITACAĞIZ''

Kırşehir turizmi ile ilgili görüşlerini aktaran büyükelçi , Kırşehir'in zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu ve bu kaplıcaların Japon, Çin ve Koreli turistlerin ilgisini çekeceğini belirtti.Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu ise Kırşehir'in turizm anlamında önemli adımlar attığını, Çin , Malezya ve Endonezyalı turistleri ağırladıklarını belirterek Kapadokya'yı ziyaret eden Japon Turistleri de Kırşehir'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.Kırşehir'in tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili Japon Büyükelçisine bilgi aktaran Ekicioğlu , ''Tokyo'da Kırşehir'in tanıtımı açısından bir çalışmamız olacak.Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz.'' dedi.

URFA'YA YAPILAN SALDIRIDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Bir muhabirin Türkiye'nin Suriye'nin Kuzeyinde terör odaklarına yönelik başlatmış olduğu ''Barış Pınarı'' harekatıyla ilgili Japon Hükümetinin ne düşündüğü sorusu üzerine Büyükelçi Akio Miyajima , ''Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlıyoruz.Harekatın Suriye'ye barış getirme noktasında önemli olduğunu düşünüyoruz.Tabi ki bu tür durumlarda konuşarak anlaşmanın da önemli olduğunu düşünüyoruz.Harekatın ardından Suriye'den Türkiye'ye yapılan terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren çocuklar için üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz.Cumhurbşakanı Erdoğan'ın da Suriye'de ki sivil halk konusundaki hassasiyetlerini önemsiyoruz'' açıklamasında bulundu.

''TÜRKÇE ÇOK ZOR BİR DİL''

2 yıldır Türkiye'de olduğunu ve Türkçe öğrenip öğrenmediğini merak eden bir gazeteciye ise Türkçe cevap veren büyükelçi ,''Merhaba ben Akio Miyajima Japonya Büyükelçisiyim.Türk insanı çok nazik.Türkiye'de gibi bir dinamik ülkede Japonya büyükelçisi olmaktan mutluluk duyuyorum.'' dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Büyükelçi'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.