Karakurt'tan Sevindirici ''Jeotermal'' Haberi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.09.2017 - 19:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Karakurt'tan Sevindirici ''Jeotermal'' Haberi

Kırşehir'in önemli jeotermal kaynaklarının olduğu Karakurt Köyü' yakınlarında yapılan sondaj yüzleri güldürdü. Karakurt jeotermal sahasında aralıklı olarak 4 yıldır faaliyet gösteren İ.G. Su Jeotermal Ltd. Şti.'nin jeoloji ve jeofizik çalışmalarının ardından 2 adet kuyu açılarak sondaj vuruldu.Son kazılan kuyunun 660. metresinde saniyede 60 litre azrtezyen debi ile akan 54 derecelik jeotermal suya kuvuşuldu. Şirket , bölgenin hayali olan jeotermal seracılık için kullanılacağı belirtilen jeotermal su için ilk adımı attıklarını belirterek bölgenin tarımsal kalkınması için yapılan sondaj çalışmasının çok önemli olduğunu açıkladılar.  
Kırşehir'in önemli jeotermal kaynaklarının olduğu Karakurt Köyü' yakınlarında yapılan sondaj yüzleri güldürdü.

Karakurt jeotermal sahasında aralıklı olarak 4 yıldır faaliyet gösteren İ.G. Su Jeotermal Ltd. Şti.'nin jeoloji ve jeofizik çalışmalarının ardından 2 adet kuyu açılarak sondaj vuruldu.Son kazılan kuyunun 660. metresinde saniyede 60 litre azrtezyen debi ile akan 54 derecelik jeotermal suya kuvuşuldu. Şirket , bölgenin hayali olan jeotermal seracılık için kullanılacağı belirtilen jeotermal su için ilk adımı attıklarını belirterek bölgenin tarımsal kalkınması için yapılan sondaj çalışmasının çok önemli olduğunu açıkladılar.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.