KIRGAZ'dan ''Siber Saldırı'' Açıklaması

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2018 - 11:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KIRGAZ'dan ''Siber Saldırı'' Açıklaması

  KIRGAZ Genel Müdürlüğü , resmi internet sitelerinin hacklenmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Kırgaz Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ''Haber içeriğinden şirketimize siber saldırıda bulunduğunu söyleyen kişilerin gazetenize mail gönderdiği anlaşılmaktadır. Bu kişilerin hukuka aykırı eylem içinde oldukları ve bu hukuka aykırı eylemlerini  yaymaya ve bu şekilde haksız çıkar sağlamaya çalıştıkları anlaşılmaktadır. Siber dünyada hergün birçok internet sitesi hukuka aykırı saldırıların ve bu şekilde kendine haksız menfaat sağlamak isteyen kişilerin hedefi olmaktadır. Şirketimiz Kırgaz Kırıkkale Kırşehir Doğalgaz  A.Ş.'ye ait internet sitesine de hukuk dışı bir saldırıda bulunulmuştur. Ancak şirketimizde ki yedekleme sistemleri herzaman devrede olduğundan  dijital veri tabanında haberde belirtildiği gibi bir kayıp yaşanmamıştır. Şirketimiz her zaman olduğu gibi müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir. Şirketimiz internet sitesi ise bu tip saldırıların bir daha yaşanmaması için yeni tedbirler alındığından güvenlik amacıyla geçici bir süre kapalı tutulmaktadır. Bu konuda müşterilerimizi kaygılandırmaya ve bu surette haksız menfaat sağlamaya çalışan kişilere itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz.'' ifadelerine yer verildi.      
  KIRGAZ Genel Müdürlüğü , resmi internet sitelerinin hacklenmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Kırgaz Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ''Haber içeriğinden şirketimize siber saldırıda bulunduğunu söyleyen kişilerin gazetenize mail gönderdiği anlaşılmaktadır. Bu kişilerin hukuka aykırı eylem içinde oldukları ve bu hukuka aykırı eylemlerini  yaymaya ve bu şekilde haksız çıkar sağlamaya çalıştıkları anlaşılmaktadır. Siber dünyada hergün birçok internet sitesi hukuka aykırı saldırıların ve bu şekilde kendine haksız menfaat sağlamak isteyen kişilerin hedefi olmaktadır. Şirketimiz Kırgaz Kırıkkale Kırşehir Doğalgaz  A.Ş.'ye ait internet sitesine de hukuk dışı bir saldırıda bulunulmuştur. Ancak şirketimizde ki yedekleme sistemleri herzaman devrede olduğundan  dijital veri tabanında haberde belirtildiği gibi bir kayıp yaşanmamıştır. Şirketimiz her zaman olduğu gibi müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir. Şirketimiz internet sitesi ise bu tip saldırıların bir daha yaşanmaması için yeni tedbirler alındığından güvenlik amacıyla geçici bir süre kapalı tutulmaktadır. Bu konuda müşterilerimizi kaygılandırmaya ve bu surette haksız menfaat sağlamaya çalışan kişilere itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla duyururuz.'' ifadelerine yer verildi.

     
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.