Kırşehir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2017 - 16:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Kırşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cacabey Meydanında tören düzenlendi.  Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü kutlamaları Vali Necati Şentürk’ün kutlama tebriklerini alması ile başladı. Törene, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz,İl Jandarma Komutanı J.Alb.Orhan Ekemen,siyasi parti il başkanları,kurum müdürleri,sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Cacabey Meydanında düzenlenen törenin açılışını yapan Vali Necati Şentürk, Devletin yönetim biçiminin Cumhuriyet olacağı 30-40 pare topla dünyaya bildirilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa, konuşmasında, ”Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun irade Cumhuriyet iradesidir” der. Cumhuriyet şüphesiz yüce Türk milletinin tarihinin Cumhuriyetle başlamıyor. Bizim 5 bin yıllık an ve şerefle dolu bir tarihimiz var. Bizim tarihimizdeki kadar şan ve şerefle dolu kahramanlar başka hiçbir devletin tarihinde yoktur. Bizim tarihimiz adeta kahramanlar tarihidir”dedi. Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J.Alb.Orhan Ekemen, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin tören alanında bulunan öğrencileri ve askerleri selamlamasının ardından Kırşehir Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu. Askerlerin ve öğrencilerden oluşan bando takımı yürüyüşü esnasında izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okuduğu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği tören, Mehtaran Bölüğü konserinin ardından tören geçişi ile sona erdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, akşam saat 19:30’da Ramada Otel'de Vali Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk tarafından verilen Cumhuriyet Resepsiyonu ile devam edecek. ÖTÜKEN DERGİSİ KIRŞEHİR TEMSİLCİLİĞİ'NDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ Kırşehir'de yakın zamanda açılan Ötüken Dergisi Kırşehir Temsililiği , 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı dolayısıyla Şehit Hava Astsubay Ahmet Tozluklu Şehitliğine giderek dua ettiler.Burada açıklamada bulunan Dergi temsilcileri, ''Milattan öncelere kadar dayanan Türk Devlet geleneği sayesinde yüzyıllar boyunca imparatorluklar, devletler kuran Türk Milleti; yıkılmış parçalanmış ihanetlere uğramış bir imparatorluktan yeniden filizlenerek yeni bir devlet kurmuş oldu. Bu yeni devletin adı Türkiye Cumhuriyetidir. Temelinde kan ve iman vardır. Biz bu devletin yıkılmayacağına inanmışız. Bu devletin ve milletin sonsuza kadar yaşayacağını kanıtlamışız.Vatan için Türklük için gözlerini bile kırpmadan kendinlerini feda eden tüm şehitlerimizi bu anlamlı yerde ve günde anıyoruz. Ruhları şad olsun.Tüm Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramını kutlarız.'' açıklamalarında bulundu.  
Kırşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cacabey Meydanında tören düzenlendi. 

Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü kutlamaları Vali Necati Şentürk’ün kutlama tebriklerini alması ile başladı. Törene, Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz,İl Jandarma Komutanı J.Alb.Orhan Ekemen,siyasi parti il başkanları,kurum müdürleri,sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Cacabey Meydanında düzenlenen törenin açılışını yapan Vali Necati Şentürk, Devletin yönetim biçiminin Cumhuriyet olacağı 30-40 pare topla dünyaya bildirilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa, konuşmasında, ”Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun irade Cumhuriyet iradesidir” der. Cumhuriyet şüphesiz yüce Türk milletinin tarihinin Cumhuriyetle başlamıyor. Bizim 5 bin yıllık an ve şerefle dolu bir tarihimiz var. Bizim tarihimizdeki kadar şan ve şerefle dolu kahramanlar başka hiçbir devletin tarihinde yoktur. Bizim tarihimiz adeta kahramanlar tarihidir”dedi.

Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı J.Alb.Orhan Ekemen, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin tören alanında bulunan öğrencileri ve askerleri selamlamasının ardından Kırşehir Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu. Askerlerin ve öğrencilerden oluşan bando takımı yürüyüşü esnasında izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okuduğu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği tören, Mehtaran Bölüğü konserinin ardından tören geçişi ile sona erdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, akşam saat 19:30’da Ramada Otel'de Vali Necati Şentürk ve eşi Sevim Şentürk tarafından verilen Cumhuriyet Resepsiyonu ile devam edecek. ÖTÜKEN DERGİSİ KIRŞEHİR TEMSİLCİLİĞİ'NDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Kırşehir'de yakın zamanda açılan Ötüken Dergisi Kırşehir Temsililiği , 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı dolayısıyla Şehit Hava Astsubay Ahmet Tozluklu Şehitliğine giderek dua ettiler.Burada açıklamada bulunan Dergi temsilcileri, ''Milattan öncelere kadar dayanan Türk Devlet geleneği sayesinde yüzyıllar boyunca imparatorluklar, devletler kuran Türk Milleti; yıkılmış parçalanmış ihanetlere uğramış bir imparatorluktan yeniden filizlenerek yeni bir devlet kurmuş oldu. Bu yeni devletin adı Türkiye Cumhuriyetidir. Temelinde kan ve iman vardır. Biz bu devletin yıkılmayacağına inanmışız. Bu devletin ve milletin sonsuza kadar yaşayacağını kanıtlamışız.Vatan için Türklük için gözlerini bile kırpmadan kendinlerini feda eden tüm şehitlerimizi bu anlamlı yerde ve günde anıyoruz. Ruhları şad olsun.Tüm Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramını kutlarız.'' açıklamalarında bulundu.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İlginizi Çekebilir

En Çok Okunanlar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.