Kırşehir ABdal Müziği Sanatçılarına Kırşehir Belediyesinden UNESCO Desteği

SANAT 10.10.2020 - 08:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir ABdal Müziği Sanatçılarına Kırşehir Belediyesinden UNESCO Desteği

Kırşehir'de pandemi nedeniyle işsiz kalan Abdal Müziği Sanatçılarını Kırşehir Belediyesi çeşitli programlar düzenleyerek desteklerken bir taraftan da UNESCO'ya verilen taahhütler yerine getiriliyor.

    Abdal Müziğinin en önemli temsilcilerini yetiştiren Kırşehir UNESCO tarafından da dünya müzik şehri olarak tescil edilmişti.Kazançlarını düğünlerden sağlayan abdallar pandemi ile birlikte zor günler yaşamaya başladı.Sokağa çıkma yasağı ve düğün yasakları nedeniyle mesleklerini icra edemeyen abdallara bu dönemde Kırşehir Belediyesi tarafından yardım edilmişti.     Düğün sezonunun kısır geçmesinin ardından kara kara düşünmeye başlayan abdalların imdadına yine Kırşehir Belediyesi yetişti.Hem UNESCO taahhtülerini yerine getirmek hem de Abdal Müziği Sanatçılarına destek olmak amacıyla ''Bizim Abdallarımız'' adıyla klip serisi başlatıldı.     Pandemi süreci nedeniyle UNESCO müzik şehri olarak faaliyet kısıtlamalarına gidildiğini ve organizasyonların yapılamadığını söyleyen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''Pandemi nedeniyle ne yurt dışı nede yurt içi organizasyonlar yapamadık. Yerelde ustaların özellikle müzik alanında faaliyet gösteren sanatçılara hem destek olmak hem de UNESCO'ya verilen taaddütleri yerine getirmek amacıyla kentimizde müzik faaliyetleri yürütüyoruz. Bu noktada ise kendi yerel sanatçılarımızın sanatlarını icra edecekleri programlar yapıyoruz" dedi.     Yapılan çalışmaların UNESCO'yla  paylaşılacağını anlatan Ekicioğlu, sanatçılarında maddi anlamda destekleneceğini belirtti.
Kırşehir'de pandemi nedeniyle işsiz kalan Abdal Müziği Sanatçılarını Kırşehir Belediyesi çeşitli programlar düzenleyerek desteklerken bir taraftan da UNESCO'ya verilen taahhütler yerine getiriliyor.

 

 

Abdal Müziğinin en önemli temsilcilerini yetiştiren Kırşehir UNESCO tarafından da dünya müzik şehri olarak tescil edilmişti.Kazançlarını düğünlerden sağlayan abdallar pandemi ile birlikte zor günler yaşamaya başladı.Sokağa çıkma yasağı ve düğün yasakları nedeniyle mesleklerini icra edemeyen abdallara bu dönemde Kırşehir Belediyesi tarafından yardım edilmişti.

 

 

Düğün sezonunun kısır geçmesinin ardından kara kara düşünmeye başlayan abdalların imdadına yine Kırşehir Belediyesi yetişti.Hem UNESCO taahhtülerini yerine getirmek hem de Abdal Müziği Sanatçılarına destek olmak amacıyla ''Bizim Abdallarımız'' adıyla klip serisi başlatıldı.

 

 

Pandemi süreci nedeniyle UNESCO müzik şehri olarak faaliyet kısıtlamalarına gidildiğini ve organizasyonların yapılamadığını söyleyen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''Pandemi nedeniyle ne yurt dışı nede yurt içi organizasyonlar yapamadık. Yerelde ustaların özellikle müzik alanında faaliyet gösteren sanatçılara hem destek olmak hem de UNESCO'ya verilen taaddütleri yerine getirmek amacıyla kentimizde müzik faaliyetleri yürütüyoruz. Bu noktada ise kendi yerel sanatçılarımızın sanatlarını icra edecekleri programlar yapıyoruz" dedi.

 

 

Yapılan çalışmaların UNESCO'yla  paylaşılacağını anlatan Ekicioğlu, sanatçılarında maddi anlamda destekleneceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.