Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne Tercihlerde Yoğun İlgi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2019 - 15:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne Tercihlerde Yoğun İlgi

Kurulduğu günden bu yana başarılı bir ivme yakalayan ve bunu sürdüren Ahi Evran Üniversitesi 2019 tercih yılının en çok tercih edilen üniversitelerinden oldu. 6 Ağustos 2019 tarihinde (ÖSYM) açıklanan YKS sonuçlarına göre Toplamda 4 bin 295 olan kontenjan 3 bin 918 öğrenci tarafından tercih edilen Ahi Evran Üniversitesi tüm birimler bazında yüzde 91,5 doluluk oranına ulaştı. Akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında ise fakülteler bazında yüzde 87,5, yüksekokullar bazında yüzde 103, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 94 doluluk oranına ulaşıldı. EK TERCİHLERLE YÜZDE YÜZE ULAŞACAK Öğrencilere ve ailelerine hayır dileklerinde bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yerleşme sonuçlarının üniversite ve Kırşehir adına memnuniyet verici olduğunu belirtti. Rektör Karakaya, boş kalan 377 kontenjanın ise ek yerleştirme ile çok kolay dolacağını ve ek yerleştirme sonuçlarına göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin bu yıl yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih eden öğrencilere teşekkür eden Rektör Karakaya konuşmasını öğrencilere “İkinci yuvanıza hoş geldiniz” diyerek tamamladı.

Kurulduğu günden bu yana başarılı bir ivme yakalayan ve bunu sürdüren Ahi Evran Üniversitesi 2019 tercih yılının en çok tercih edilen üniversitelerinden oldu.

6 Ağustos 2019 tarihinde (ÖSYM) açıklanan YKS sonuçlarına göre Toplamda 4 bin 295 olan kontenjan 3 bin 918 öğrenci tarafından tercih edilen Ahi Evran Üniversitesi tüm birimler bazında yüzde 91,5 doluluk oranına ulaştı. Akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında ise fakülteler bazında yüzde 87,5, yüksekokullar bazında yüzde 103, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 94 doluluk oranına ulaşıldı.

EK TERCİHLERLE YÜZDE YÜZE ULAŞACAK

Öğrencilere ve ailelerine hayır dileklerinde bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yerleşme sonuçlarının üniversite ve Kırşehir adına memnuniyet verici olduğunu belirtti. Rektör Karakaya, boş kalan 377 kontenjanın ise ek yerleştirme ile çok kolay dolacağını ve ek yerleştirme sonuçlarına göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin bu yıl yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih eden öğrencilere teşekkür eden Rektör Karakaya konuşmasını öğrencilere “İkinci yuvanıza hoş geldiniz” diyerek tamamladı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.