Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı Tekrar Açılıyor

YAŞAM 27.04.2023 - 21:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı Tekrar Açılıyor

Kırşehir Ticaret Borsası , bir süredir şap hastalığı nedeniyle kapalı tutulan canlı hayvan pazarının 30 Nisan'da yeniden açılacağını bildirdi.

16 Ocak'tan bu yana kapatılan pazarın, yapılan kontrol ve denetimlerin ardından yeniden açılmasına karar verildiğini açıklayan Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, bazı bölgelerde şap hastalığının görülmesi üzerine kapatılan canlı hayvan pazarının 30 Nisan 2023 pazar günü itibariyle açılacağını bildirdi. Çelik açıklamada şu ifadelere yer verdi ; "Gerekli ilaçlama ve kontrollerin ardından hayvan pazarımız yeniden faaliyete geçiyor. Pazara hayvanlarını getirecek olan üreticilerimizin daha dikkatli olmalarını, sağlık kontrolleri ve aşılarını hayvanlarına eksiksiz yaptırmalarını önemle istiyoruz. 16 Ocak'tan bu yana şap nedeniyle kapalı olan canlı hayvan pazarımızın 30 Nisan Pazar günü açılmasıyla bölgenin en hareketli hayvan pazarlarından olan Kırşehir'de artık alışverişler de başlayacak."
Kırşehir Ticaret Borsası , bir süredir şap hastalığı nedeniyle kapalı tutulan canlı hayvan pazarının 30 Nisan'da yeniden açılacağını bildirdi.

16 Ocak'tan bu yana kapatılan pazarın, yapılan kontrol ve denetimlerin ardından yeniden açılmasına karar verildiğini açıklayan Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, bazı bölgelerde şap hastalığının görülmesi üzerine kapatılan canlı hayvan pazarının 30 Nisan 2023 pazar günü itibariyle açılacağını bildirdi.

Çelik açıklamada şu ifadelere yer verdi ; "Gerekli ilaçlama ve kontrollerin ardından hayvan pazarımız yeniden faaliyete geçiyor. Pazara hayvanlarını getirecek olan üreticilerimizin daha dikkatli olmalarını, sağlık kontrolleri ve aşılarını hayvanlarına eksiksiz yaptırmalarını önemle istiyoruz. 16 Ocak'tan bu yana şap nedeniyle kapalı olan canlı hayvan pazarımızın 30 Nisan Pazar günü açılmasıyla bölgenin en hareketli hayvan pazarlarından olan Kırşehir'de artık alışverişler de başlayacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.