Kırşehir İşkur'dan 500 Kişiye İş İmkanı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.12.2018 - 13:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir İşkur'dan 500 Kişiye İş İmkanı

 Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Toplum Yararına Program (TYP) aracılığıyla 500 kişiye iş sahibi olma imkanı sağlanacak. Çalışacak kişiler ise noter kurası usulüyle belirlenecek. Başvuran kişilerin Kamu kurumlarında; Çevre Temizliği, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Kamusal Altyapının Yenilenmesi ve Erozyon Engelleme Çalışmaları gibi projelerde çalıştırılmak üzere alınması planlanıyor.                 Toplum Yararına Programlar işsizliğin yoğun olduğu dönem veya yerlerde toplum yararına bir işin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan programlardır. Toplum Yararına Programın amacı doğrultusunda işgücü ihtiyaçları giderilip işsiz olan vatandaşlarımıza da yeni bir iş imkanı sağlanarak toplumun her kesiminin bundan faydalanmasını hedefleyen projelerle çalışmalarını sürdüren Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 6 ay süre ile 500 kişiye İl ve İlçe Belediyeleri ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma fırsatı sağlıyor.             Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA yapmış olduğu açıklamada “İlimizde bulunan iş bulmakta zorlanan vatandaşlarımızın, asgari ücret maaş ve sigorta primlerinin İŞKUR tarafından karşılanması ile kendilerine gelir kaynağı sağlayarak, hanelerine sıcak bir çorbanın girmesine vesile oluyoruz. Bugün itibariyle başvuruları başlayan programlarımıza vatandaşlarımızın başvurularını bekliyoruz. ” dedi.             Başvuru yapmayı düşünen kişiler, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen veya www.iskur.gov.tr adresi üzerinden 07.12.2018 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

 Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Toplum Yararına Program (TYP) aracılığıyla 500 kişiye iş sahibi olma imkanı sağlanacak.

Çalışacak kişiler ise noter kurası usulüyle belirlenecek. Başvuran kişilerin Kamu kurumlarında; Çevre Temizliği, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Kamusal Altyapının Yenilenmesi ve Erozyon Engelleme Çalışmaları gibi projelerde çalıştırılmak üzere alınması planlanıyor.

                Toplum Yararına Programlar işsizliğin yoğun olduğu dönem veya yerlerde toplum yararına bir işin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan programlardır. Toplum Yararına Programın amacı doğrultusunda işgücü ihtiyaçları giderilip işsiz olan vatandaşlarımıza da yeni bir iş imkanı sağlanarak toplumun her kesiminin bundan faydalanmasını hedefleyen projelerle çalışmalarını sürdüren Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 6 ay süre ile 500 kişiye İl ve İlçe Belediyeleri ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma fırsatı sağlıyor.

            Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA yapmış olduğu açıklamada “İlimizde bulunan iş bulmakta zorlanan vatandaşlarımızın, asgari ücret maaş ve sigorta primlerinin İŞKUR tarafından karşılanması ile kendilerine gelir kaynağı sağlayarak, hanelerine sıcak bir çorbanın girmesine vesile oluyoruz. Bugün itibariyle başvuruları başlayan programlarımıza vatandaşlarımızın başvurularını bekliyoruz. ” dedi.

            Başvuru yapmayı düşünen kişiler, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen veya www.iskur.gov.tr adresi üzerinden 07.12.2018 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.