Kırşehir ve Nevşehir'e Kızılırmak uyarısı
Kırşehir ve Nevşehir'e Kızılırmak uyarısı
DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, yoğun yağışlar ve kar erimeleri nedeniyle Yamula Barajı’nda kontrollü tahliyeye başlanacağını duyurdu. Kırşehir ve Nevşehir’den de geçen Kızılırmak hattında su seviyesinin yükselebileceği bildirildi.
DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, yoğun yağışlar ve kar erimeleri nedeniyle Yamula Barajı’nda kontrollü tahliyeye başlanacağını duyurdu. Kırşehir ve Nevşehir’den de geçen Kızılırmak hattında su seviyesinin yükselebileceği bildirildi.
Bölgede etkili olan yoğun yağışlar ve kar erimeleri, barajlardaki su seviyesini artırdı. DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan Yamula Barajı’nda 7 Mayıs 2026 tarihi itibarıyla kontrollü tahliye işlemine başlanacağını duyurdu.
Kırşehir ve Nevşehir’den de geçen Kızılırmak hattını yakından ilgilendiren tahliye süreci nedeniyle dere yataklarında ve nehir çevresinde su seviyelerinin yükselebileceği bildirildi. DSİ, can ve mal güvenliği açısından vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.
Yapılan açıklamada, yoğun yağışlar ve kar erimeleri sonucunda baraj rezervuarlarına önemli miktarda su girişi yaşandığı belirtilirken, gelen su akımlarının güvenli şekilde yönetilebilmesi amacıyla Yamula Barajı’nda kontrollü tahliye yapılacağı ifade edildi.
Yetkililer, özellikle dere yatakları ve çevresinde ikamet eden vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Baraj alanına yaklaşılmaması, dere yataklarına girilmemesi, ulaşım yolları, tarım arazileri, işletmeler, bağ-bahçe alanları ve hayvan barınakları için gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Tahliye süresince su seviyesinde ani yükselmeler yaşanabileceğine dikkat çeken DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, vatandaşların yalnızca resmi duyuruları takip etmeleri ve riskli bölgelerden uzak durmaları gerektiğini bildirdi.
DSİ, kontrollü tahliye çalışmalarının güvenlik tedbirleri çerçevesinde yürütüleceğini belirterek, kamuoyuna “dikkatli ve tedbirli olunması” çağrısında bulundu.

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.