Kırşehir'de 30 Ağustos Coşkusu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.08.2019 - 16:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 30 Ağustos Coşkusu

Türk Milletini Anadolu'dan atmak ve yok etmek isteyen emperyalistlere karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Büyük zaferin 97. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de kutlandı. Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ve saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan zafer bayramı kutlamalarına Vali İbrahim Akın , Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli , il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Selahattin Ekicioğlu ve Vali İbrahim akın hükümet binası önünde tebrikleri kabul ederek ardından kutlama programına geçildi. Mehteran gösterisinin ardından Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile devam eden program şiirlerin okunması ve tören geçişi ile sona erdi. SELAHATTİN EKİCİOĞLU'DAN 30 AĞUSTOS MESAJI Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 30 Ağustos münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Ekicioğlu , 97 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yoksul Anadolu halkının  o günün kısıtlı imkanları ile emperyalizme karşı verdiği mücadeleyle, sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attığını belirterek, “Bizler Türk ulusu olarak, 97 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos Zaferi ile sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attık. Bu zaferle ulusumuz bağımlılığa, köleliğe, boyunduruğa ve teslimiyete karşı büyün bir inanç ve cesaretle, sonradan emperyalizme karşı mücadele veren bütün Dünya halklarına örnek olacak şekilde bir karşılık vermiştir. Bu büyük zafer ile birlikte Anadolu halkı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsız cumhuriyete kavuşmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘milletin azim ve kararlılğına’ güvenerek çıktığı kurtuluş yolunda Ulusumuzun makus talihini yerle bir ederek, kendi kaderine el koyacağını bildiğini ve kurtuluşa olan inancını yoksul Anadolu halkının benliğine ilmek ilmek işlediğini belirten Ekicioğlu , O’nun büyük ve devrimci önderliği ile halkımız emperyalizme karşı insanlığın en büyük ulusal kurtuluş mücadelesini kazandı. Savaşlarda yorgun ve bitkin düşmüş Anadolu halkından başka hiçbir şeye güvenmeden yola çıktı ve tüm insanlığa bir büyük kurtuluş mücadelesi armağan etti. 30 Ağustos sadece bir zafer değil, ulusumuz için kurtuluş, dünya halkları için özgürlük günüdür diye devam eden Başkan Ekicioğlu, Halkımızın zafer ve kurtuluş günü olan 30 Ağustos’u kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu ülkenin kurtuluşunda, kuruluşunda ve birliğinin korunmasında varlığını ortaya koyan gazilerimizi, şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.'' dedi.

Türk Milletini Anadolu'dan atmak ve yok etmek isteyen emperyalistlere karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Büyük zaferin 97. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de kutlandı.

Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ve saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan zafer bayramı kutlamalarına Vali İbrahim Akın , Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , Milletvekilleri Metin İlhan ve Mustafa Kendirli , il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Selahattin Ekicioğlu ve Vali İbrahim akın hükümet binası önünde tebrikleri kabul ederek ardından kutlama programına geçildi. Mehteran gösterisinin ardından Tarih Öğretmeni Recai Yağmur tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile devam eden program şiirlerin okunması ve tören geçişi ile sona erdi.

SELAHATTİN EKİCİOĞLU'DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 30 Ağustos münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Ekicioğlu , 97 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yoksul Anadolu halkının  o günün kısıtlı imkanları ile emperyalizme karşı verdiği mücadeleyle, sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attığını belirterek, “Bizler Türk ulusu olarak, 97 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos Zaferi ile sonsuza kadar sürecek bir kahramanlık destanına imza attık. Bu zaferle ulusumuz bağımlılığa, köleliğe, boyunduruğa ve teslimiyete karşı büyün bir inanç ve cesaretle, sonradan emperyalizme karşı mücadele veren bütün Dünya halklarına örnek olacak şekilde bir karşılık vermiştir. Bu büyük zafer ile birlikte Anadolu halkı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsız cumhuriyete kavuşmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘milletin azim ve kararlılğına’ güvenerek çıktığı kurtuluş yolunda Ulusumuzun makus talihini yerle bir ederek, kendi kaderine el koyacağını bildiğini ve kurtuluşa olan inancını yoksul Anadolu halkının benliğine ilmek ilmek işlediğini belirten Ekicioğlu , O’nun büyük ve devrimci önderliği ile halkımız emperyalizme karşı insanlığın en büyük ulusal kurtuluş mücadelesini kazandı. Savaşlarda yorgun ve bitkin düşmüş Anadolu halkından başka hiçbir şeye güvenmeden yola çıktı ve tüm insanlığa bir büyük kurtuluş mücadelesi armağan etti. 30 Ağustos sadece bir zafer değil, ulusumuz için kurtuluş, dünya halkları için özgürlük günüdür diye devam eden Başkan Ekicioğlu, Halkımızın zafer ve kurtuluş günü olan 30 Ağustos’u kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu ülkenin kurtuluşunda, kuruluşunda ve birliğinin korunmasında varlığını ortaya koyan gazilerimizi, şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.