Kırşehir'de Hayvanlar İçin Yem ve Yiyecek Bırakıldı

YAŞAM 27.01.2022 - 12:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Hayvanlar İçin Yem ve Yiyecek Bırakıldı

Kırşehir'de yoğun kış şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvanlar için doğaya ve yaşam alanlarına yem ve yiyecek bırakıldı.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Başkan Yardımcıları Osman Uçar ve Tuncay Polat ile birlikte kış mevsiminde doğal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Ahi Evran Kardeşlik Ormanı civarında doğaya yem bıraktı.     Ekipler tarafından kuşlar için açık alanlara buğday vb. yiyecekler bırakılırken, Kent Park ve civarındaki hayvan mama kutularına da mama bırakılarak çetin kış şartlarında aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvanlara yiyecek tedariki noktasında destek olundu.     Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti: “Özellikle kar yağışının yoğun olduğu ve doğa örtüsünün karla kaplandığı günlerde hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak hayvanları ve yaban hayatını korumanın önemine inanıyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarına koyduğumuz yem kutularına da yem bırakıyoruz.”      Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam ettiğini ifade eden Başkan Ekicioğlu,  yaban hayatına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşların da destek olmalarının önemini vurguladı.      Başkan Ekicioğlu, özellikle karlı günlerde aç kalan sokak hayvanları için duyarlı vatandaşlara ve esnafa da çağrı yaptı. Evlerde artan yemeklerin sokak hayvanları için belirli noktalara bırakılmasını öneren Başkan Ekicioğlu, bu konuda duyarlı davranan esnafa ve vatandaşlara da teşekkür etti.  
Kırşehir'de yoğun kış şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvanlar için doğaya ve yaşam alanlarına yem ve yiyecek bırakıldı.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Başkan Yardımcıları Osman Uçar ve Tuncay Polat ile birlikte kış mevsiminde doğal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Ahi Evran Kardeşlik Ormanı civarında doğaya yem bıraktı.

 

 

Ekipler tarafından kuşlar için açık alanlara buğday vb. yiyecekler bırakılırken, Kent Park ve civarındaki hayvan mama kutularına da mama bırakılarak çetin kış şartlarında aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvanlara yiyecek tedariki noktasında destek olundu.

 

 

Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti:

“Özellikle kar yağışının yoğun olduğu ve doğa örtüsünün karla kaplandığı günlerde hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak hayvanları ve yaban hayatını korumanın önemine inanıyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarına koyduğumuz yem kutularına da yem bırakıyoruz.”

 

 

 Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam ettiğini ifade eden Başkan Ekicioğlu,  yaban hayatına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşların da destek olmalarının önemini vurguladı.

 

 

 Başkan Ekicioğlu, özellikle karlı günlerde aç kalan sokak hayvanları için duyarlı vatandaşlara ve esnafa da çağrı yaptı. Evlerde artan yemeklerin sokak hayvanları için belirli noktalara bırakılmasını öneren Başkan Ekicioğlu, bu konuda duyarlı davranan esnafa ve vatandaşlara da teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.