Kırşehir'de İlk ''Bypass'' Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.01.2018 - 18:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de İlk ''Bypass'' Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez açık kalp ameliyatı (koroner bypass) yapıldı.  Doç. Dr İhsan Sami Uyar, Yrd. Doç. Dr İbrahim Sami Karacan, Op. Dr Mehmet Fatih Alpay ve Uzm. Dr Nazan Kocaoğlu tarafından gerçekleştirilen koroner bypass ameliyatı başarı ile tamamlandı. Yapılan ameliyatla ilgili açıklamada bulunan AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlisi Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, “25 yıldan beridir kalp cerrahisi ile uğraşmaktayım. Bu süreçte pek çok üniversite, devlet ve özel hastanede çalıştım. Ancak teknik alt yapı, fiziki ve personel donanımı olarak Ahi Evran Üniversitesi hastanesi pek çok hastaneden üstün durumdadır. Başarılı bir ameliyatta gerçekleştirilmiştir”dedi. Kalp rahatsızlıklarının aciliyet gerektirdiğini anlatan Uyar, şöyle konuştu: “Kalp hastalıkları çoğu defa aciliyet arz eden, gerektiği zaman gerektiği müdahalelerin yapılması gereken özel durumlardır. Hayati önem arzeder. Aslında çoğu defa da başka bir merkeze gidecek kadar zaman yoktur. Kliniğimizde şu anda 1 Doçent, 1 adet Yrd Doç ve 1 adet de uzman hekim arkadaşımızla hizmet vermekteyiz. Ayrıca açık kalp cerrahisi konusunda özel eğitimli ve tecrübeli 1 Adet perfüzyonist, 3 adet cerrahi hemşiremiz, 8 adet yoğun bakım ve 8 adet servis hemşiremiz mevcuttur. Tüm kalp ve damar cerrahisi ekibi olarak hastanemizde kalp cerrahisinin başlaması ve yapılması konusunda bize her türlü maddi ve manevi desteği veren tüm devlet büyüklerimize sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz"
Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez açık kalp ameliyatı (koroner bypass) yapıldı. 

Doç. Dr İhsan Sami Uyar, Yrd. Doç. Dr İbrahim Sami Karacan, Op. Dr Mehmet Fatih Alpay ve Uzm. Dr Nazan Kocaoğlu tarafından gerçekleştirilen koroner bypass ameliyatı başarı ile tamamlandı. Yapılan ameliyatla ilgili açıklamada bulunan AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi görevlisi Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, “25 yıldan beridir kalp cerrahisi ile uğraşmaktayım. Bu süreçte pek çok üniversite, devlet ve özel hastanede çalıştım. Ancak teknik alt yapı, fiziki ve personel donanımı olarak Ahi Evran Üniversitesi hastanesi pek çok hastaneden üstün durumdadır. Başarılı bir ameliyatta gerçekleştirilmiştir”dedi. Kalp rahatsızlıklarının aciliyet gerektirdiğini anlatan Uyar, şöyle konuştu: “Kalp hastalıkları çoğu defa aciliyet arz eden, gerektiği zaman gerektiği müdahalelerin yapılması gereken özel durumlardır. Hayati önem arzeder. Aslında çoğu defa da başka bir merkeze gidecek kadar zaman yoktur. Kliniğimizde şu anda 1 Doçent, 1 adet Yrd Doç ve 1 adet de uzman hekim arkadaşımızla hizmet vermekteyiz. Ayrıca açık kalp cerrahisi konusunda özel eğitimli ve tecrübeli 1 Adet perfüzyonist, 3 adet cerrahi hemşiremiz, 8 adet yoğun bakım ve 8 adet servis hemşiremiz mevcuttur. Tüm kalp ve damar cerrahisi ekibi olarak hastanemizde kalp cerrahisinin başlaması ve yapılması konusunda bize her türlü maddi ve manevi desteği veren tüm devlet büyüklerimize sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz"
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.