Kırşehir'de ''İstihdam Seferberliği'' Buluşması

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2019 - 11:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de ''İstihdam Seferberliği'' Buluşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında Kırşehir'de toplantı gerçekleştirildi. Programda konuşan Vali İbrahim Akın, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ülke genelinde işveren konumundaki işa damlarımızın gücünü kullanarak istihdamını artırması ve ülkemizin kalkınmasına destek olması adına  2018 yılında başlattığı seferberlik, 2019 Yılında da devam edecektir. Şüphesiz ki ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu teşvikler ilimizde işsizliğe çare olacak, işsizlik oranı azalacaktır. Temennimiz Kırşehir’in daha güzel, daha yaşanabilir olması, yaşam alanlarının genişlemesi, sosyal hayatın renkli olması, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi alanlarda daha da gelişmesidir.” şeklinde konuştu. İŞTE VERİLECEK DESTEKLER Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya da konuşmasında, “Yeni İstihdama Ücret Desteği, Yeni İstihdamın SGK Primine ve Vergisine Destek, Kısa Çalışma Ödeneği, Asgari Ücret Desteği, Önce İşbaşı Eğitimi Sonra İstihdam Desteği, İhtiyacınıza Uygun Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek, Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, Kalkınmaya İlave Destek gibi geniş bir yelpazede işverenlerimizin yükünü hafifletmek üzere başlatılan Milli İstihdam Seferberliği 2019’u “Burası Kırşehir Burada İş Var” sloganı ile tanıtmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi. İlgili kurum müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk ve üyeleri, muhasebeciler ile birlikte birçok işadamımızın katıldığı program yapılan değerlendirme ile sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında Kırşehir'de toplantı gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali İbrahim Akın, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ülke genelinde işveren konumundaki işa damlarımızın gücünü kullanarak istihdamını artırması ve ülkemizin kalkınmasına destek olması adına  2018 yılında başlattığı seferberlik, 2019 Yılında da devam edecektir. Şüphesiz ki ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu teşvikler ilimizde işsizliğe çare olacak, işsizlik oranı azalacaktır. Temennimiz Kırşehir’in daha güzel, daha yaşanabilir olması, yaşam alanlarının genişlemesi, sosyal hayatın renkli olması, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi alanlarda daha da gelişmesidir.” şeklinde konuştu.

İŞTE VERİLECEK DESTEKLER

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya da konuşmasında, “Yeni İstihdama Ücret Desteği, Yeni İstihdamın SGK Primine ve Vergisine Destek, Kısa Çalışma Ödeneği, Asgari Ücret Desteği, Önce İşbaşı Eğitimi Sonra İstihdam Desteği, İhtiyacınıza Uygun Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek, Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, Kalkınmaya İlave Destek gibi geniş bir yelpazede işverenlerimizin yükünü hafifletmek üzere başlatılan Milli İstihdam Seferberliği 2019’u “Burası Kırşehir Burada İş Var” sloganı ile tanıtmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

İlgili kurum müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk ve üyeleri, muhasebeciler ile birlikte birçok işadamımızın katıldığı program yapılan değerlendirme ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.