Kırşehir'de Muhtarların Kar İle Mücadele Çalışmları

YAŞAM 28.01.2022 - 01:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Muhtarların Kar İle Mücadele Çalışmları

  Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir de son 50 yılın en yoğun kar yağışını yaşadı.Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy ile ulaşım sağlanamazken, İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmakta yetersiz kalınca bazı köy muhtarları da ''iş başa düştü'' diyerek traktörlerine bindi ve köylerinin kapalı olan yollarını açtı.Kırşehir Merkeze bağlı Akçaağıl Köyü Muhtarı Osman Güçlü, traktörüyle kapalı köy yollarını açarken kendisi çeken vatandaş , ''Çok muhtar gördüm ama yol açan muhtarı ilk defa görüyorum.Hiçbir ekibin giremediği yerde muhtar kendi imkanları ile köy yollarını açıyor.Kendisine teşekkür ediyoruz.Muhtar olmasa evlerde kapalı kalacağız'' ifadelerini kullandı.     Kuvvetli fırtına nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi sonucu elektriksiz kalan Kaman'a bağlı Başköy'de ise muhtar Hacı Osman Ekiz traktörüyle kapalı köy yollarını açma çalışması gerçekleştirirken, köylülere traktörle ekmek tedariği de sağlandı.

 

Tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir de son 50 yılın en yoğun kar yağışını yaşadı.Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy ile ulaşım sağlanamazken, İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmakta yetersiz kalınca bazı köy muhtarları da ''iş başa düştü'' diyerek traktörlerine bindi ve köylerinin kapalı olan yollarını açtı.Kırşehir Merkeze bağlı Akçaağıl Köyü Muhtarı Osman Güçlü, traktörüyle kapalı köy yollarını açarken kendisi çeken vatandaş , ''Çok muhtar gördüm ama yol açan muhtarı ilk defa görüyorum.Hiçbir ekibin giremediği yerde muhtar kendi imkanları ile köy yollarını açıyor.Kendisine teşekkür ediyoruz.Muhtar olmasa evlerde kapalı kalacağız'' ifadelerini kullandı.

 

 

Kuvvetli fırtına nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi sonucu elektriksiz kalan Kaman'a bağlı Başköy'de ise muhtar Hacı Osman Ekiz traktörüyle kapalı köy yollarını açma çalışması gerçekleştirirken, köylülere traktörle ekmek tedariği de sağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.