Kırşehir'de Soğuk -30 Dereceyi Bulunca Hayvanlar Telef Oldu

YAŞAM 30.01.2022 - 20:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Soğuk -30 Dereceyi Bulunca Hayvanlar Telef Oldu

Kırşehir'de -30 dereceye ulaşan soğuklar nedeniyle köpek yavruları ve ev hayvanları telef oldu.

Kırşehir Cumartesi günü belki de son yılların en düşük sıcaklıklarını yaşadı.Kırşehir'de gece saatlerinde termometreler -30 dereceyi gördü.Öyle ki Kırşehir ve çevre iller Türkiye'nin en soğuk yeri olarak meteorolojik haritada yerini aldı.Şiddetli soğuklardan ise en çok etkilenen hayvanlar oldu.Birçok hayvan şiddetli soğuk nedeniyle telef oldu.   Geçtiğimiz günlerde Kırşehir Belediyesi'ne rehberlik ederek sokak köpekleri için kulübe yerleştirilmesini sağlayan hayvansever Melek Yıldız bu kez Çiçekdağı Yolu üzerinde bulunan mandıralar bölgesinde hayatlarını sürdürmeye çalışan köpeklere mama yardımında bulundu.Ancak şiddetli soğuğun oldukça etkili olduğu Kırşehir'de birçok yavru köpek donarak öldü.Donan yavru köpekleri buzdan zorlukla ayıran Melek Yıldız , ''Kulübe deyince bana kızıyorlar ; kulübeyi ne yapacaksın diye.Arkadaşlar kulübe bunun için lazım.Bu manzaraları görmeyelim diye.Burası mandıralar bölgesi, kulübe yok buralarda, yol kenarları, alan dışı.Keşke daha fazla kulübe olsa da her yere koyabilsek'' ifadelerini kullandı.   BUZAĞI DONARAK ÖLDÜ Cumartesi günü en soğuk günlerini yaşayan Kırşehir'de ahır hayvanları da oldukça etkilendi.Alınan bilgiye göre İnaç Köyü'nde bir buzağı donarak telef oldu.
Kırşehir'de -30 dereceye ulaşan soğuklar nedeniyle köpek yavruları ve ev hayvanları telef oldu.

Kırşehir Cumartesi günü belki de son yılların en düşük sıcaklıklarını yaşadı.Kırşehir'de gece saatlerinde termometreler -30 dereceyi gördü.Öyle ki Kırşehir ve çevre iller Türkiye'nin en soğuk yeri olarak meteorolojik haritada yerini aldı.Şiddetli soğuklardan ise en çok etkilenen hayvanlar oldu.Birçok hayvan şiddetli soğuk nedeniyle telef oldu.

 

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir Belediyesi'ne rehberlik ederek sokak köpekleri için kulübe yerleştirilmesini sağlayan hayvansever Melek Yıldız bu kez Çiçekdağı Yolu üzerinde bulunan mandıralar bölgesinde hayatlarını sürdürmeye çalışan köpeklere mama yardımında bulundu.Ancak şiddetli soğuğun oldukça etkili olduğu Kırşehir'de birçok yavru köpek donarak öldü.Donan yavru köpekleri buzdan zorlukla ayıran Melek Yıldız , ''Kulübe deyince bana kızıyorlar ; kulübeyi ne yapacaksın diye.Arkadaşlar kulübe bunun için lazım.Bu manzaraları görmeyelim diye.Burası mandıralar bölgesi, kulübe yok buralarda, yol kenarları, alan dışı.Keşke daha fazla kulübe olsa da her yere koyabilsek'' ifadelerini kullandı.

 

BUZAĞI DONARAK ÖLDÜ

Cumartesi günü en soğuk günlerini yaşayan Kırşehir'de ahır hayvanları da oldukça etkilendi.Alınan bilgiye göre İnaç Köyü'nde bir buzağı donarak telef oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.