Kırşehir'den ABD'deki İsrail Protestolarına Destek

DÜNYA 30.04.2024 - 22:00, Güncelleme: 30.04.2024 - 21:51
 

Kırşehir'den ABD'deki İsrail Protestolarına Destek

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) öğrencileri ve akademisyenleri, ABD'de Filistin için dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek verdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğrencileri ABD’deki Öğrencilerin Yanında” başlıklı bir basın açıklaması yapıldı. 30 Nisan 2024 tarihinde Üniversitenin Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü organizasyonunda düzenlenen basın açıklaması, Üniversitenin Merkez Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu Binası önünde akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.  Basın açıklamasında, ABD’de başlayan ve dünyanın tüm seçkin üniversitelerine yayılan protesto eylemlerinde Gazze'deki katliama karşı gelen öğrenci ve akademisyenlerin yanında oldukları belirtildi.  7 Ekimden bugüne 6 ayı aşkın bir süredir devam eden soykırımın insanlık tarihinin en kanlı şekilde devam ettiğinin dile getirildiği basın açıklamasında; 15 binden fazla çocuğun, 10 binden fazla kadının öldürüldüğü, hastanelerin hedef alındığı, yeni doğmuş bebeklerin vahşice katledildiği insanlık tarihinin en kanlı soykırımına karşı yeryüzündeki her bir bireyin insanlık onurunun sesi olarak tepki vermesi insan olmanın temel gereksinimlerinden biri olduğu vurgulandı.  ABD’de bulunan üniversitelerde başlayan ve “Kampüs İntifadası” olarak ifade edilen eylemlerin dünyanın farklı ülkelerinde bulunan seçkin üniversitelere yayılarak küresel bir tepki haline dönüşmesinin ardından üniversitemiz öğrencileri ve akademisyenleri, “Bizler de buradan bu onurlu tepkiye desteğimizi ilan ediyoruz. İsrail tarafından Gazze’de yapılan sistemli soykırıma karşı durmak adına insanlığın sesi olarak demokratik tepkilerini ortaya koyan öğrenci ve akademisyenleri selamlıyor ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri olarak kendileri ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz.” şeklinde tepkilerini ortaya koydular.  
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) öğrencileri ve akademisyenleri, ABD'de Filistin için dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek verdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından “ Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğrencileri ABD’deki Öğrencilerin Yanında” başlıklı bir basın açıklaması yapıldı. 30 Nisan 2024 tarihinde Üniversitenin Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü organizasyonunda düzenlenen basın açıklaması, Üniversitenin Merkez Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulu Binası önünde akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

Basın açıklamasında, ABD’de başlayan ve dünyanın tüm seçkin üniversitelerine yayılan protesto eylemlerinde Gazze'deki katliama karşı gelen öğrenci ve akademisyenlerin yanında oldukları belirtildi. 

7 Ekimden bugüne 6 ayı aşkın bir süredir devam eden soykırımın insanlık tarihinin en kanlı şekilde devam ettiğinin dile getirildiği basın açıklamasında; 15 binden fazla çocuğun, 10 binden fazla kadının öldürüldüğü, hastanelerin hedef alındığı, yeni doğmuş bebeklerin vahşice katledildiği insanlık tarihinin en kanlı soykırımına karşı yeryüzündeki her bir bireyin insanlık onurunun sesi olarak tepki vermesi insan olmanın temel gereksinimlerinden biri olduğu vurgulandı. 

ABD’de bulunan üniversitelerde başlayan ve “Kampüs İntifadası” olarak ifade edilen eylemlerin dünyanın farklı ülkelerinde bulunan seçkin üniversitelere yayılarak küresel bir tepki haline dönüşmesinin ardından üniversitemiz öğrencileri ve akademisyenleri, “Bizler de buradan bu onurlu tepkiye desteğimizi ilan ediyoruz. İsrail tarafından Gazze’de yapılan sistemli soykırıma karşı durmak adına insanlığın sesi olarak demokratik tepkilerini ortaya koyan öğrenci ve akademisyenleri selamlıyor ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri olarak kendileri ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz.” şeklinde tepkilerini ortaya koydular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİKEN
(01.05.2024 11:08 - #7334)
Siz asıl hala İsrail ile ticareti tam manasıyla kesmeyen akepe zihniyetini protesto edin... Sizin yaptığınız bu protesto doğru olabilir, ancak katil İsrail Devletinin umurunda bile olmaz... Dostlar alışverişte görsün protestosu diyorum ben buna... Tıpkı Cola.ların yere dökülmesi, Sturbucks kafelerinin taşlanması gibi.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.