Kırşehir'e AVM İçin, İlk Adım Atıldı

EKONOMİ 25.12.2020 - 03:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e AVM İçin, İlk Adım Atıldı

Uzun süredir ''yapılsın mı , yapılmasın mı ? '' tartışmalarının olduğu Kırşehir'e yapılacak AVM projesi için ilk adım atıldı.

Kırşehir'de henüz büyük çaplı bir Alışveriş Merkezi yok.Birçok insan AVM olmadığı için  Ankara, Kayseri, Kırıkkale, Nevşehir ve Aksaray gibi komşu kentlere giderek alışveriş yapıyor ya da zaman geçiriyor.Her ne kadar belli bir kesim AVM yapılmasına karşı çıksa da toplumun büyük bir kesimi Kırşehir'e AVM yapılması noktasında hemfikir.   AVM İÇİN İLK ADIM ATILDI   Kırşehir'de  yapılması planlanan ya da yapımı devam eden küçük çaplı AVM projeleri var ancak büyük ve nitelikli bir AVM projesi için ilk adım atıldı.ÇEMAŞ'ın bağlı bulunduğu Işıklar Holding'e ait Niğbaş firması üzerine kayıtlı yaklaşık 60 dönümlük araziye AVM yapılacağı duyuruldu.Duyuruda,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan çalışmaların tamamlandığı ve AVM yapılacak arazinin ''sanayi imarından'' , ''kentsel gelişme alanı'' na dönüştürüldüğü bildirildi.   İŞTE IŞIKLAR HOLDİNG TARAFINDAN KAP'A BİLDİRİLEN O AÇIKLAMA   ”Şirketimize ait Kırşehir şehir merkezine yakın 59.000 metrekare büyüklüğündeki arazimizin imar durumu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde devam etmekte olan askı süreci 23 Aralık 2020 tarihinde tamamlanmış ve arazimizin imar durumu ‘sanayi imarı’ndan ‘kentsel gelişme alanı’na değiştirilmiştir. Hali hazırda AVM bulunmayan Kırşehir’de büyük eksikliği duyulan nitelikli bir alışveriş merkezinin işbu arazide yapılması için 1/5000 ve 1/1000 plan çalışması akabinde Kırşehir Belediyesi nezdinde gerekli girişimler yapılacaktır.” ifadesine yer verildi.    AVM YAPILACAK ALAN MEYTAŞ'IN HEMEN ALTINDA   Işıklar Holding tarafından yapılacak olan AVM'nin yeri ile ilgili detaylar da belli oldu.Ankara-Kayseri Karayolu'na 800 metre mesafede ve yapılacak olan çevre yolu güzergahı üzerinde bulunan arazi Meytaş'ın da hemen altında bulunuyor.Uzun yıllardır atıl vaziyette bulunan mermer fabrikasının üzerinde bulunduğu araziye yapılacak olan AVM ile ilgili Kırşehir Belediyesi'ndeki çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacak.  
Uzun süredir ''yapılsın mı , yapılmasın mı ? '' tartışmalarının olduğu Kırşehir'e yapılacak AVM projesi için ilk adım atıldı.

Kırşehir'de henüz büyük çaplı bir Alışveriş Merkezi yok.Birçok insan AVM olmadığı için  Ankara, Kayseri, Kırıkkale, Nevşehir ve Aksaray gibi komşu kentlere giderek alışveriş yapıyor ya da zaman geçiriyor.Her ne kadar belli bir kesim AVM yapılmasına karşı çıksa da toplumun büyük bir kesimi Kırşehir'e AVM yapılması noktasında hemfikir.

 

AVM İÇİN İLK ADIM ATILDI

 

Kırşehir'de  yapılması planlanan ya da yapımı devam eden küçük çaplı AVM projeleri var ancak büyük ve nitelikli bir AVM projesi için ilk adım atıldı.ÇEMAŞ'ın bağlı bulunduğu Işıklar Holding'e ait Niğbaş firması üzerine kayıtlı yaklaşık 60 dönümlük araziye AVM yapılacağı duyuruldu.Duyuruda,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan çalışmaların tamamlandığı ve AVM yapılacak arazinin ''sanayi imarından'' , ''kentsel gelişme alanı'' na dönüştürüldüğü bildirildi.

 

İŞTE IŞIKLAR HOLDİNG TARAFINDAN KAP'A BİLDİRİLEN O AÇIKLAMA

 

”Şirketimize ait Kırşehir şehir merkezine yakın 59.000 metrekare büyüklüğündeki arazimizin imar durumu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde devam etmekte olan askı süreci 23 Aralık 2020 tarihinde tamamlanmış ve arazimizin imar durumu ‘sanayi imarı’ndan ‘kentsel gelişme alanı’na değiştirilmiştir. Hali hazırda AVM bulunmayan Kırşehir’de büyük eksikliği duyulan nitelikli bir alışveriş merkezinin işbu arazide yapılması için 1/5000 ve 1/1000 plan çalışması akabinde Kırşehir Belediyesi nezdinde gerekli girişimler yapılacaktır.” ifadesine yer verildi. 

 

AVM YAPILACAK ALAN MEYTAŞ'IN HEMEN ALTINDA

 

Işıklar Holding tarafından yapılacak olan AVM'nin yeri ile ilgili detaylar da belli oldu.Ankara-Kayseri Karayolu'na 800 metre mesafede ve yapılacak olan çevre yolu güzergahı üzerinde bulunan arazi Meytaş'ın da hemen altında bulunuyor.Uzun yıllardır atıl vaziyette bulunan mermer fabrikasının üzerinde bulunduğu araziye yapılacak olan AVM ile ilgili Kırşehir Belediyesi'ndeki çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.