Kırşehir'in İhracat Rekorunun Sırrı

EKONOMİ 06.04.2021 - 10:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'in İhracat Rekorunun Sırrı

Mart ayında ihracat rekoru kıran Kırşehir en fazla ihracat yaptığı döneme ulaşmıştı.Kırşehir'deN mart ayında gerçekleştirilen ihracatın 24 milyon 131 bin dolar olduğu öğrenildi.Bu ihracatın ise yüzde 90'lık kısmı Petlas'a ait.İhracat'taki artışın nedeni ise Petlas'ın Amerika'ya lastik satmaya başlaması oldu.

Türkiye ihracatçılar meclisi verilerine göre Kırşehir tarihinin en yüksek aylık ihracatını mart ayında gerçekleştirdi ve ihracatı en çok artış gösteren 11 il arasında yer aldı.Kırşehir dışında ihracatında artış yaşanan diğer iller ise Antalya, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Konya, Manisa, Niğde, Samsun ve Tekirdağ oldu.   MART AYINDA 24 MİLYON 131 BİN DOLARLIK İHRACAT   2021 yılı verilerine göre Ocak ayında Kırşehir’den 18 Milyon 325 bin dolar , Şubat ayında 19 milyon 986 bin dolar, mart ayında ise 24 milyon 131 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.Kırşehir’in rekor artışı da mart ayındaki ihracatından geldi.Çünkü 2020 yılı mart ayında Kırşehir’den 18 milyon 443 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmişti.   AMERİKA'YA YAPILAN İHRACAT REKOR GETİRDİ   Mart ayında gelen rekor ihracat kalemlerine baktığımızda ise en büyük kalemin 21 milyon 579 bin dolar ile otomotiv endüstrisinden olduğu görülüyor.Bu mart ayındaki ihracatın yüzde 90’nına denk geliyor.Buradaki otomotiv sektöründen kasıt olan işletmenin de Petlas olduğu biliniyor.Petlas son dönemde Amerika’ya lastik ihracat etmeye başladı ve bu da Kırşehir İhracatında artışa neden oldu. Mart ayında gerçekleştirilen ihracatın diğer kalemleri ise ; 1 milyon 330 bin dolar ile demir ve demir dışı metaller, 505 bin dolar meyve ve sebze mamulleri, 299 bin dolar hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar, 136 bin dolar ise makine ve aksamları oluşuruyor.   60 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRECEK   Amerika'ya lastik ihracatına başlayan Petlas, bu pazara özel lastik üretimi için fabrikasını büyütecek ve bunun için de 60 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.              
Mart ayında ihracat rekoru kıran Kırşehir en fazla ihracat yaptığı döneme ulaşmıştı.Kırşehir'deN mart ayında gerçekleştirilen ihracatın 24 milyon 131 bin dolar olduğu öğrenildi.Bu ihracatın ise yüzde 90'lık kısmı Petlas'a ait.İhracat'taki artışın nedeni ise Petlas'ın Amerika'ya lastik satmaya başlaması oldu.

Türkiye ihracatçılar meclisi verilerine göre Kırşehir tarihinin en yüksek aylık ihracatını mart ayında gerçekleştirdi ve ihracatı en çok artış gösteren 11 il arasında yer aldı.Kırşehir dışında ihracatında artış yaşanan diğer iller ise Antalya, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Konya, Manisa, Niğde, Samsun ve Tekirdağ oldu.

 

MART AYINDA 24 MİLYON 131 BİN DOLARLIK İHRACAT

 

2021 yılı verilerine göre Ocak ayında Kırşehir’den 18 Milyon 325 bin dolar , Şubat ayında 19 milyon 986 bin dolar, mart ayında ise 24 milyon 131 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.Kırşehir’in rekor artışı da mart ayındaki ihracatından geldi.Çünkü 2020 yılı mart ayında Kırşehir’den 18 milyon 443 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmişti.

 

AMERİKA'YA YAPILAN İHRACAT REKOR GETİRDİ

 

Mart ayında gelen rekor ihracat kalemlerine baktığımızda ise en büyük kalemin 21 milyon 579 bin dolar ile otomotiv endüstrisinden olduğu görülüyor.Bu mart ayındaki ihracatın yüzde 90’nına denk geliyor.Buradaki otomotiv sektöründen kasıt olan işletmenin de Petlas olduğu biliniyor.Petlas son dönemde Amerika’ya lastik ihracat etmeye başladı ve bu da Kırşehir İhracatında artışa neden oldu.

Mart ayında gerçekleştirilen ihracatın diğer kalemleri ise ; 1 milyon 330 bin dolar ile demir ve demir dışı metaller, 505 bin dolar meyve ve sebze mamulleri, 299 bin dolar hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar, 136 bin dolar ise makine ve aksamları oluşuruyor.

 

60 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRECEK

 

Amerika'ya lastik ihracatına başlayan Petlas, bu pazara özel lastik üretimi için fabrikasını büyütecek ve bunun için de 60 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.