Kırşehir'in TBB'ye Gönderdiği İsimler Belli Oldu

GÜNDEM 21.05.2024 - 08:31, Güncelleme: 21.05.2024 - 08:18
 

Kırşehir'in TBB'ye Gönderdiği İsimler Belli Oldu

Kırşehir'in Türkiye Belediyeler Birliği'ne göndereceği isimler belli oldu.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin , Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut ve Boztepe Belediye Başkanı Musa Ceylan ile birlikte belediye meclis üyeleri katıldı.Yapılan seçime ilişkin açıklamada bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' Mahalli İdare Birliği Kanunu gereğince, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'ne üye seçimini gerçekleştirdik.Kırşehir Belediye Başkanı olarak doğal delegesi olduğum Türkiye Belediyeler Birliği asil üyeliklerine, yapılan seçim sonucu Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin ve Boztepe Belediye Başkanı Musa Ceylan; yedek üyeliğe ise Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut seçildi. Seçilen Başkanlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.     TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ NEDİR ? ürkiye Belediyeler Birliği (TBB), 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kurulmuş ve belediyelerin hak ve menfaatlerini dernek çatısı altında korumaya yönelik olarak belediyecilikle ilgili faaliyetlerini 57 yıl dernek statüsünde sürdürmüştür.Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye'deki bütün belediyeleri tek çatı altında toplamak amacıyla Bakanlar Kurulunun 21 Ağustos 2002 tarih ve 2002/4559 sayılı kararıyla mahalli idare birliği statüsüne kavuşmuştur. 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun 26.05.2005 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesi ve 11.6.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ve bu Kanuna göre hazırlanan Türkiye Belediyeler Birliği Tüzüğü'nün İçişleri Bakanlığınca 28.09.2005 tarihinde onaylanmasıyla Türkiye Belediyeler Birliği, ulusal ve uluslararası düzeyde belediyeleri temsil etme yetkisine sahip ve bütün belediyelerin doğal üyesi olduğu tek mahalli idare birliği özelliğine kavuşmuştur.Türkiye Belediyeler Birliği'nin başkanlığını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yapmaktadır.
Kırşehir'in Türkiye Belediyeler Birliği'ne göndereceği isimler belli oldu.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin , Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut ve Boztepe Belediye Başkanı Musa Ceylan ile birlikte belediye meclis üyeleri katıldı.Yapılan seçime ilişkin açıklamada bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, '' Mahalli İdare Birliği Kanunu gereğince, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'ne üye seçimini gerçekleştirdik. Kırşehir Belediye Başkanı olarak doğal delegesi olduğum Türkiye Belediyeler Birliği asil üyeliklerine, yapılan seçim sonucu Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin ve Boztepe Belediye Başkanı Musa Ceylan; yedek üyeliğe ise Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut seçildi. Seçilen Başkanlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

 

 

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ NEDİR ?

ürkiye Belediyeler Birliği (TBB), 1945 yılında belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kamu yararına bir dernek olarak kurulmuş ve belediyelerin hak ve menfaatlerini dernek çatısı altında korumaya yönelik olarak belediyecilikle ilgili faaliyetlerini 57 yıl dernek statüsünde sürdürmüştür.Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye'deki bütün belediyeleri tek çatı altında toplamak amacıyla Bakanlar Kurulunun 21 Ağustos 2002 tarih ve 2002/4559 sayılı kararıyla mahalli idare birliği statüsüne kavuşmuştur.

5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun 26.05.2005 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesi ve 11.6.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ve bu Kanuna göre hazırlanan Türkiye Belediyeler Birliği Tüzüğü'nün İçişleri Bakanlığınca 28.09.2005 tarihinde onaylanmasıyla Türkiye Belediyeler Birliği, ulusal ve uluslararası düzeyde belediyeleri temsil etme yetkisine sahip ve bütün belediyelerin doğal üyesi olduğu tek mahalli idare birliği özelliğine kavuşmuştur.Türkiye Belediyeler Birliği'nin başkanlığını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yapmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.