Kırşehirli Berber'in İş Yerini Görenler Hayran Kalıyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2017 - 13:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Berber'in İş Yerini Görenler Hayran Kalıyor

Ankara'de kuaför dükkanı işleten  Kırşehirli Emrah Doğan'ın iş yerini gezenler hayran kalıyor. Keçiören Kuşcağız Mahallesi’nde ki iş yeri berber dükkanından daha çok bir sanat galerisini andıran Emrah Doğan'ın iş yerine girenler önce geziyor sonra da fotoğraf çekiliyor.Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan berber dükkanı ve duvarlardaki resimlerin sanatçısı ise Emrah Doğan.Emrah Doğan 31 yaşında evli ve bir çocuk babası , resim konusunda hiç eğitim almamış.   Aslen Dulkadirli olan Emrah Doğan, ''Üç boyutlu resimle çocukken tanıştım, Berberlik işine girince ara vermek zorunda kaldım. Ama kendi dükkanımı açtıktan sonra tekrar çizimlerime devam etmeye başladım.Yurtdışında bu konuda ilham aldığım kişi Amerikalı sokak sanatçısı Kurt Wenner. Çünkü maalesef bu sanatı Türkiye’de yapan bir kişi yok. Sürekli yurtdışındaki çalışmaları takip ediyorum. Filipinlerde bu sanatla ilgili bir müze var. 6-7 sene önce Kurt Wenner Türkiye’ye çizim yapmaya geldiğinde neden Türkiye’de de olmasın, böyle birisi çıkmasın diye sordum kendime. Ve bunlardan ilham alarak kendi kattıklarımla dükkânıma daha farklı üç boyutlu resimler yapmaya başladım. Gelen müşteriler tıraştan önce resimlere bakıyorlar, fotoğraf çekiliyorlar. Bir süre sonra bu konuda teklifler de gelmeye başladı. Daha önce beş yıldızlı otellerin duvarlarını çizmiştim” diye konuştu.” Emrah Doğan'ın dükkanına bir gün Keçiören Belediye Başkanı gelmiş ve dükkanda ki üç boyutlu resimleri ilginç bulmuş.Belediye başkanı kendisinden Ihlamur Vadisi'ne resim çizmesini istemiş.Doğan da Ihlamur Vadisi'nde bulunan bir duvara güzel bir manzara resmi çizmiş.İş yeri dışında sanatını icra etmenin mutluluğunu yaşayan Emrah Doğan, ''Ankara'da dükkanımın dışında bir yerde sanatımı icra etmek ve onu sunmak istemiştim.Bu hayalim gerçek oldu.'' diyor ve ekliyor, '' En büyük hayalim Kırşehir'de yapmak''      
Ankara'de kuaför dükkanı işleten  Kırşehirli Emrah Doğan'ın iş yerini gezenler hayran kalıyor.

Keçiören Kuşcağız Mahallesi’nde ki iş yeri berber dükkanından daha çok bir sanat galerisini andıran Emrah Doğan'ın iş yerine girenler önce geziyor sonra da fotoğraf çekiliyor.Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan berber dükkanı ve duvarlardaki resimlerin sanatçısı ise Emrah Doğan.Emrah Doğan 31 yaşında evli ve bir çocuk babası , resim konusunda hiç eğitim almamış.

  Aslen Dulkadirli olan Emrah Doğan, ''Üç boyutlu resimle çocukken tanıştım, Berberlik işine girince ara vermek zorunda kaldım. Ama kendi dükkanımı açtıktan sonra tekrar çizimlerime devam etmeye başladım.Yurtdışında bu konuda ilham aldığım kişi Amerikalı sokak sanatçısı Kurt Wenner. Çünkü maalesef bu sanatı Türkiye’de yapan bir kişi yok. Sürekli yurtdışındaki çalışmaları takip ediyorum. Filipinlerde bu sanatla ilgili bir müze var. 6-7 sene önce Kurt Wenner Türkiye’ye çizim yapmaya geldiğinde neden Türkiye’de de olmasın, böyle birisi çıkmasın diye sordum kendime. Ve bunlardan ilham alarak kendi kattıklarımla dükkânıma daha farklı üç boyutlu resimler yapmaya başladım. Gelen müşteriler tıraştan önce resimlere bakıyorlar, fotoğraf çekiliyorlar. Bir süre sonra bu konuda teklifler de gelmeye başladı. Daha önce beş yıldızlı otellerin duvarlarını çizmiştim” diye konuştu.”

Emrah Doğan'ın dükkanına bir gün Keçiören Belediye Başkanı gelmiş ve dükkanda ki üç boyutlu resimleri ilginç bulmuş.Belediye başkanı kendisinden Ihlamur Vadisi'ne resim çizmesini istemiş.Doğan da Ihlamur Vadisi'nde bulunan bir duvara güzel bir manzara resmi çizmiş.İş yeri dışında sanatını icra etmenin mutluluğunu yaşayan Emrah Doğan, ''Ankara'da dükkanımın dışında bir yerde sanatımı icra etmek ve onu sunmak istemiştim.Bu hayalim gerçek oldu.'' diyor ve ekliyor, '' En büyük hayalim Kırşehir'de yapmak''

     
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.