Kırşehirli Çiftçinin Zararı Ne Zaman Giderilecek ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.09.2019 - 21:37, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Çiftçinin Zararı Ne Zaman Giderilecek ?

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Kırşehir'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören çiftçiler ile ilgili tarım ve orman bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması için bir soru önergesi verdi. Soru önergesinde, 2019 yılı çiftçimiz için bir hayli sıkıntılı geçmektedir diyen İlhan , ''zira genel olarak ekonomik krizin olumsuz etkilerinin yanı sıra bir de kuraklık, sel ve dolu afeti nedeniyle istenilen düzeyde verim alınamamıştır. Bu durum zor şartlar altında ülke ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesini zaruri kılmıştır. Aksi durumda zaten ekonomik olarak yıpranmış çiftçimiz kendisini toparlayamama ile karşı karşıya kalacaktır. Bu bağlamda;             1. Ülke çapında afet sonrası zarara uğrayan bölgeler bakanlığınızca tespit edilmiş midir?             2. Ülke geneli zarar görmüş çiftçilerimizi destekleme ile ilgili bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?             3. Bakanlığınızca zarara uğramış çiftçilerimizin borçlarını erteleme yönünde çalışmanız var mıdır?             4. Kırşehir ilindeki çiftçilerimizin borçları ertelenecek midir?'' ifadelerine yer verdi.

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Kırşehir'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören çiftçiler ile ilgili tarım ve orman bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması için bir soru önergesi verdi.

Soru önergesinde, 2019 yılı çiftçimiz için bir hayli sıkıntılı geçmektedir diyen İlhan , ''zira genel olarak ekonomik krizin olumsuz etkilerinin yanı sıra bir de kuraklık, sel ve dolu afeti nedeniyle istenilen düzeyde verim alınamamıştır. Bu durum zor şartlar altında ülke ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesini zaruri kılmıştır. Aksi durumda zaten ekonomik olarak yıpranmış çiftçimiz kendisini toparlayamama ile karşı karşıya kalacaktır. Bu bağlamda;

            1. Ülke çapında afet sonrası zarara uğrayan bölgeler bakanlığınızca tespit edilmiş midir?

            2. Ülke geneli zarar görmüş çiftçilerimizi destekleme ile ilgili bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

            3. Bakanlığınızca zarara uğramış çiftçilerimizin borçlarını erteleme yönünde çalışmanız var mıdır?

            4. Kırşehir ilindeki çiftçilerimizin borçları ertelenecek midir?''

ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.