Mercimek Üretiminde Kırşehir İl 3'te

EKONOMİ 10.08.2023 - 14:10, Güncelleme: 10.08.2023 - 13:58
 

Mercimek Üretiminde Kırşehir İl 3'te

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, Kırşehir'in mercime üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen Boztepe ilçesinde mercimek hasadına katıldı.     Mercimek hasadına Seçen ile birlikte Boztepe İlçe Tarım Müdürü ve personelleri de katılım sağladı.   KIRŞEHİR İLK 3'TE Hasat sonrası konuşan İl Müdürü Duran Seçen " Kırşehir mercimek üretiminde oldukça önemli bir yerdedir. İl genelinde yaklaşık 75 bin dekarda mercimek üretimi yapıyoruz. Bu üretim alanı ile Türkiye'de ilk 3 sıradayız. Bu sene de her üründe olduğu gibi mercimekte de oldukça verimli bir sezon geçiriyoruz. Yapılan bu hasatın başta üreticimiz olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. '' dedi.
Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, Kırşehir'in mercime üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen Boztepe ilçesinde mercimek hasadına katıldı.

 

 

Mercimek hasadına Seçen ile birlikte Boztepe İlçe Tarım Müdürü ve personelleri de katılım sağladı.

 

KIRŞEHİR İLK 3'TE

Hasat sonrası konuşan İl Müdürü Duran Seçen " Kırşehir mercimek üretiminde oldukça önemli bir yerdedir. İl genelinde yaklaşık 75 bin dekarda mercimek üretimi yapıyoruz. Bu üretim alanı ile Türkiye'de ilk 3 sıradayız. Bu sene de her üründe olduğu gibi mercimekte de oldukça verimli bir sezon geçiriyoruz. Yapılan bu hasatın başta üreticimiz olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. '' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.