Mucur'da Felaketin Eşiğinden Dönüldü

GÜNDEM 08.12.2022 - 11:25, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mucur'da Felaketin Eşiğinden Dönüldü

Mucur'da Belediyenin kanalizasyon hat çalışması sırasında taşeron firma doğalgaz hattını patlattı.Ana hatta meydana gelen patlamada felaketin eşiğinden dönülürken Mucur'da çok sayıda ev gazsız kaldı.15 saatlik çalışmanın ardından ilçede tekrar gaz verildi.

Mucur Belediyesi'nin alt yapı çalışmalarını sürdüren taşeron firma, Hamidiye Mahallesi, Kantarlar Caddesi Hicret Cami'nin yakınlarında kanalizasyon çalışması yürüttüğü sırada Doğalgaz hattı ana borusunu patlattı.Boruda meydana gelen hasar ile birlikte binlerce metreküp doğalgaz etrafa yayıldı.   Patlama Mucur'da bir vatandaş tarafından görüntülendi.Yaşar Yılmaz isimli vatandaş paylaştığı görüntelerde, '' Şakası olurmu doğalgaz hattına kepçe vurmanın? Plan proje, hangi tesisatın nerden geçtiği ile alakalı hiç bir malumatınız yok değilmi? Fen işleri müdürlüğünüz varmı Nasıl Alt yapı çalışması, varsa ne işle meşguller kendileri? Allah'ım bizi felaketten ve bu vurdum duymaz zihniyetten korusun'' ifadelerine yer verdi. Kırgaz ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu hatta meydana gele hasar giderildi ve felaket önlendi.   İLÇENİN DOĞALGAZI TAMAMEN HAVAYA GİTTİ Mucur'da meydana gelen doğalgaz patlamasında 2 bin metreküpe yakın doğalgazın havaya salındığı bildirildi.Doğalgazın havaya salınması ile birlikte Kırgaz'a yüzlerce ihbar gitti.Bazı vatandaşlar gaz zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye başvurdu.Patlama sonucu ilçeye verilen doğalgazın tamamen boşaldığı bilgisine ulaşıldı.Çalışma nedeniyle de ilçeye uzun süre gaz verilemedi.Patlama sonucu meydana gelen hasar giderme çalışmaları ve gaz sarfiyatının taşeron firmaya yansıtılacağı bildirildi.   SON DÖNEMDE HASAR SAYILARINDA ARTIŞ Öte yandan Mucur'da son dönemde alt yapı çalışmalarından dolayı 25'e yakın doğalgaz hattı hasarının meydana geldiği bildirildi.Çalışma yapılacak noktada Kırgaz ekipleri tarafından gerekli uyarılar yapılmasına rağmen çalışma yapan operatör ve ekibin hasarlara yol açtığı belirtildi.Son patlamanın ise ilçede bugüne kadarki en büyük doğalgaz hattı patlaması olarak kayıtlara geçti.            
Mucur'da Belediyenin kanalizasyon hat çalışması sırasında taşeron firma doğalgaz hattını patlattı.Ana hatta meydana gelen patlamada felaketin eşiğinden dönülürken Mucur'da çok sayıda ev gazsız kaldı.15 saatlik çalışmanın ardından ilçede tekrar gaz verildi.

Mucur Belediyesi'nin alt yapı çalışmalarını sürdüren taşeron firma, Hamidiye Mahallesi, Kantarlar Caddesi Hicret Cami'nin yakınlarında kanalizasyon çalışması yürüttüğü sırada Doğalgaz hattı ana borusunu patlattı.Boruda meydana gelen hasar ile birlikte binlerce metreküp doğalgaz etrafa yayıldı.

 


Patlama Mucur'da bir vatandaş tarafından görüntülendi.Yaşar Yılmaz isimli vatandaş paylaştığı görüntelerde, '' Şakası olurmu doğalgaz hattına kepçe vurmanın? Plan proje, hangi tesisatın nerden geçtiği ile alakalı hiç bir malumatınız yok değilmi? Fen işleri müdürlüğünüz varmı Nasıl Alt yapı çalışması, varsa ne işle meşguller kendileri? Allah'ım bizi felaketten ve bu vurdum duymaz zihniyetten korusun'' ifadelerine yer verdi. Kırgaz ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu hatta meydana gele hasar giderildi ve felaket önlendi.

 

İLÇENİN DOĞALGAZI TAMAMEN HAVAYA GİTTİ

Mucur'da meydana gelen doğalgaz patlamasında 2 bin metreküpe yakın doğalgazın havaya salındığı bildirildi.Doğalgazın havaya salınması ile birlikte Kırgaz'a yüzlerce ihbar gitti.Bazı vatandaşlar gaz zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye başvurdu.Patlama sonucu ilçeye verilen doğalgazın tamamen boşaldığı bilgisine ulaşıldı.Çalışma nedeniyle de ilçeye uzun süre gaz verilemedi.Patlama sonucu meydana gelen hasar giderme çalışmaları ve gaz sarfiyatının taşeron firmaya yansıtılacağı bildirildi.

 

SON DÖNEMDE HASAR SAYILARINDA ARTIŞ

Öte yandan Mucur'da son dönemde alt yapı çalışmalarından dolayı 25'e yakın doğalgaz hattı hasarının meydana geldiği bildirildi.Çalışma yapılacak noktada Kırgaz ekipleri tarafından gerekli uyarılar yapılmasına rağmen çalışma yapan operatör ve ekibin hasarlara yol açtığı belirtildi.Son patlamanın ise ilçede bugüne kadarki en büyük doğalgaz hattı patlaması olarak kayıtlara geçti.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.