O Ameliyat Kırşehir'de İlk Kez Yapıldı

SAĞLIK 31.05.2024 - 11:11, Güncelleme: 03.06.2024 - 02:23
 

O Ameliyat Kırşehir'de İlk Kez Yapıldı

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez omurgaya kapalı yöntemle implant yerleştirildi.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Omurga Cerrahı Dr. Cihan Kırçıl tarafından kapalı yöntemle implant yerleştirme ameliyatı gerçekleştirildi.Başarılı geçen ameliyatın ardından omurga kırığı bulunan hasta  sağlığına kavuştu. Uygulanan tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Dr. Kırçıl şunları söyledi: “Omurga kırıkları veya omurgada kanal daralması ameliyatlarında sıklıkla omurgaya pedikül vidası isimli implantların yerleştirilmesi gerekmektedir. Standard cerrahi yöntemde açık ameliyatla yerleştirilen bu implantlar artık son yıllarda gelişen teknoloji doğrultusunda kapalı yöntemle (yani omurgayı oluşturan kemikleri açmadan, sadece küçük delikler vasıtasıyla) omurgaya yerleştirilerek ameliyat hem daha kısa sürmekte, hem de dokuları daha az travmatize ettiği için iyileşme sürecini de hızlandırmakta ve hastanede kalış sürelerini kısaltmaktadır. Yeni tedavi yöntemlerini yakından takip ettiğimiz Ortopedi ve Travmatoloji kliniğimiz bünyesinde hastalarımıza tıbbi açıdan uygun gördüğümüz takdirde bu kapalı ameliyatları uygulayabilmekteyiz.” Ayrıca Dr. Kırçıl, düşmeler veya kazalar sonrası bel, boyun ve sırt ağrıları olan hastaların omurga kırığı açısından mutlaka hekime başvurmaları gerektiğini, tedavisi geciken omurga kırığı vakalarının tedavisnin zorlaştığını belirtti. Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Süleyman Ersoy ise bu başarılı ameliyatı gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kırçıl ve ekibine teşekkür etti.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez omurgaya kapalı yöntemle implant yerleştirildi.

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Omurga Cerrahı Dr. Cihan Kırçıl tarafından kapalı yöntemle implant yerleştirme ameliyatı gerçekleştirildi.Başarılı geçen ameliyatın ardından omurga kırığı bulunan hasta  sağlığına kavuştu.

Uygulanan tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Dr. Kırçıl şunları söyledi:

“Omurga kırıkları veya omurgada kanal daralması ameliyatlarında sıklıkla omurgaya pedikül vidası isimli implantların yerleştirilmesi gerekmektedir. Standard cerrahi yöntemde açık ameliyatla yerleştirilen bu implantlar artık son yıllarda gelişen teknoloji doğrultusunda kapalı yöntemle (yani omurgayı oluşturan kemikleri açmadan, sadece küçük delikler vasıtasıyla) omurgaya yerleştirilerek ameliyat hem daha kısa sürmekte, hem de dokuları daha az travmatize ettiği için iyileşme sürecini de hızlandırmakta ve hastanede kalış sürelerini kısaltmaktadır. Yeni tedavi yöntemlerini yakından takip ettiğimiz Ortopedi ve Travmatoloji kliniğimiz bünyesinde hastalarımıza tıbbi açıdan uygun gördüğümüz takdirde bu kapalı ameliyatları uygulayabilmekteyiz.”

Ayrıca Dr. Kırçıl, düşmeler veya kazalar sonrası bel, boyun ve sırt ağrıları olan hastaların omurga kırığı açısından mutlaka hekime başvurmaları gerektiğini, tedavisi geciken omurga kırığı vakalarının tedavisnin zorlaştığını belirtti.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Süleyman Ersoy ise bu başarılı ameliyatı gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kırçıl ve ekibine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Berberoğlu
(31.05.2024 15:43 - #8127)
Başarılarından dolayı biz de kendilerine teşekkür ediyoruz.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.