Otomobil Pİyasasında Gözler 7 Temmuz'a Çevrildi

EKONOMİ 30.05.2024 - 11:26, Güncelleme: 30.05.2024 - 10:27
 

Otomobil Pİyasasında Gözler 7 Temmuz'a Çevrildi

Faizlerdeki artış ve Avrupa Birliği'nin yeni yönetmeliği nedeniyle sıfır araçlarda kampanya üstüne kampanya yapılırken ikinci el otomobil piyasasında büyük daralma yaşanıyor.

Faizlerdeki artış ile birlikte otomobil yavaş yavaş yatırım aracı olmaktan çıkmaya başladı.Daha önce kredi çekerek araç alınırken şimdilerde insanlar araçlarını satıp bankaya vadeli mevduat hesabına yatırmaya çalışıyor.Buna rağmen araç fiyatlarının hala yüksek olduğu düşünülüyor.Piyasadaki sıkışıklık, araç alım satımlarında pazarlık payının biraz daha esnek olmasına yol açtı.Pazarlık payındaki esnekli haliyle fiyatların da kademeli olarak inişe geçmesine yol açıyor. SIFIR ARAÇ BAYİLERİNDEN KAMPANYA ÜSTÜNE KAMPANYA Ancak buna rağmen ikinci el otomobillerde satışlar oldukça düşük.Bunun sebei ise sıfır araç bayilerinin düşük kredi, takas desteği ve nakit indirimi gibi kampanyalar yapması.Hatta bazı bayilerde liste fiyatının altında satışlar yapıldığı indirimlerin yüzde 20'ye ulaştığı bildiriliyor.Bayilerin bu tür kampanyalara gitmesinde biriken stoklar ve 7 Temmuz'da uygulamaya konulacak GRC'nin büyük etkisi var.Kampanyaların ise yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. GÖZLER 7 TEMMUZ'A ÇEVRİLDİ Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor.Bu kapsamda geçmişte opsiyonel olan ve bazıları ciddi ücretler ödenerek satın alınan kimi sistemlerin sıfır araçlarda standart olması zorunlu hale geliyor. 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan Avrupa Birliği (AB) otomobil ve yol güvenliği mevzuatıyla (GSR II); akıllı hız yardımı, uykulu sürücü uyarısı, otomatik frenleme gibi bir dizi güvenlik önlemi, Türkiye’de yeni alınacak sıfır araçlarda zorunlu olacak. Yeni otomobil aksamlarının araç fiyatlarına 2 bin euro’ya varan ek maliyetler getirmesi beklenirken, sıfır araç bayiler ve galericiler de standartları karşılamayan araçlarını bir an önce satmak için harekete geçti.     
Faizlerdeki artış ve Avrupa Birliği'nin yeni yönetmeliği nedeniyle sıfır araçlarda kampanya üstüne kampanya yapılırken ikinci el otomobil piyasasında büyük daralma yaşanıyor.

Faizlerdeki artış ile birlikte otomobil yavaş yavaş yatırım aracı olmaktan çıkmaya başladı.Daha önce kredi çekerek araç alınırken şimdilerde insanlar araçlarını satıp bankaya vadeli mevduat hesabına yatırmaya çalışıyor.Buna rağmen araç fiyatlarının hala yüksek olduğu düşünülüyor.Piyasadaki sıkışıklık, araç alım satımlarında pazarlık payının biraz daha esnek olmasına yol açtı.Pazarlık payındaki esnekli haliyle fiyatların da kademeli olarak inişe geçmesine yol açıyor.

SIFIR ARAÇ BAYİLERİNDEN KAMPANYA ÜSTÜNE KAMPANYA

Ancak buna rağmen ikinci el otomobillerde satışlar oldukça düşük.Bunun sebei ise sıfır araç bayilerinin düşük kredi, takas desteği ve nakit indirimi gibi kampanyalar yapması.Hatta bazı bayilerde liste fiyatının altında satışlar yapıldığı indirimlerin yüzde 20'ye ulaştığı bildiriliyor.Bayilerin bu tür kampanyalara gitmesinde biriken stoklar ve 7 Temmuz'da uygulamaya konulacak GRC'nin büyük etkisi var.Kampanyaların ise yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

GÖZLER 7 TEMMUZ'A ÇEVRİLDİ

Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor.Bu kapsamda geçmişte opsiyonel olan ve bazıları ciddi ücretler ödenerek satın alınan kimi sistemlerin sıfır araçlarda standart olması zorunlu hale geliyor. 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan Avrupa Birliği (AB) otomobil ve yol güvenliği mevzuatıyla (GSR II); akıllı hız yardımı, uykulu sürücü uyarısı, otomatik frenleme gibi bir dizi güvenlik önlemi, Türkiye’de yeni alınacak sıfır araçlarda zorunlu olacak. Yeni otomobil aksamlarının araç fiyatlarına 2 bin euro’ya varan ek maliyetler getirmesi beklenirken, sıfır araç bayiler ve galericiler de standartları karşılamayan araçlarını bir an önce satmak için harekete geçti. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bülent ÖZŞAHİN
(31.05.2024 15:12 - #8126)
Araba ve emlak işleriniz, Özşahin emlak otomotiv güvencesi ile itina ile yapılır.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.