Özbağ Belediyesi Cenaze Yemeklerini Yasakladı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2018 - 14:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Özbağ Belediyesi Cenaze Yemeklerini Yasakladı

Belediyesi,Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve cami cemaatleri ile ortaklaşa alınan karar neticesinde 'cenaze sahipleri maddi ve manevi olarak zorluk çektiği' gerekçesiyle cenaze yemeklerinin artık verilmemesi için karar alındı. Özbağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama  şöyle:”Kasabamız genelinde vefat edenlerin yakınları tarafından adet haline getirilen cenaze yemeği nedeniyle cenaze sahipleri maddi ve manevi olarak zorluk çekmekte, cenaze sahibinin bir ayağı mezarlıkta, bir ayağı pide fırınında dolaşmaktadır. Bundan dolayı acısını yaşayamamakta ve taziyeye gelen misafirleri ile ilgilenememektedir. Kasaba halkı genel olarak, cenaze sahiplerinin yemek yaptırma olayının uygun olmadığı yönünde ortak görüş birliğinde olup; Belediye Başkanımız, Kasabamızdaki Sivil Toplum Kuruluşları ve Cami Cemaatleri ile ortaklaşa cenaze sahipleri tarafından cenaze yemeği yaptırılmaması yönünde ortaklaşa tavsiye kararı alınmıştır.” Abdurrahman Dulkadir
Belediyesi,Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve cami cemaatleri ile ortaklaşa alınan karar neticesinde 'cenaze sahipleri maddi ve manevi olarak zorluk çektiği' gerekçesiyle cenaze yemeklerinin artık verilmemesi için karar alındı.

Özbağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama  şöyle:”Kasabamız genelinde vefat edenlerin yakınları tarafından adet haline getirilen cenaze yemeği nedeniyle cenaze sahipleri maddi ve manevi olarak zorluk çekmekte, cenaze sahibinin bir ayağı mezarlıkta, bir ayağı pide fırınında dolaşmaktadır. Bundan dolayı acısını yaşayamamakta ve taziyeye gelen misafirleri ile ilgilenememektedir. Kasaba halkı genel olarak, cenaze sahiplerinin yemek yaptırma olayının uygun olmadığı yönünde ortak görüş birliğinde olup; Belediye Başkanımız, Kasabamızdaki Sivil Toplum Kuruluşları ve Cami Cemaatleri ile ortaklaşa cenaze sahipleri tarafından cenaze yemeği yaptırılmaması yönünde ortaklaşa tavsiye kararı alınmıştır.” Abdurrahman Dulkadir
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.