Petlas ABD'ye Özel Lastik Üretimi İçin Kolları Sıvadı

EKONOMİ 19.03.2021 - 18:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Petlas ABD'ye Özel Lastik Üretimi İçin Kolları Sıvadı

Kırşehir'in en büyük özel sektör kurumu Petlas , Kırşehir'de 60 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor.

Abdülkadir Özcan Holding bünyesinde bulunan ve 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan Petlas , 60 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor.2005 yılından bu yana Kırşehir'de yaklaşık 600 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Petlas yeni yatırım ile birlikte Amerika pazarına girmeyi hedefliyor.Devam eden yatırımların bitirilmesiyle birlikte üretim kapasitesi de 168 bin tondan , 200 bin tona ulaşacak.Kapasitenin artırılmasıyla birlikte ayrıca aynı oranda istihdam da artırılacak.     AKO grup yönetim kurulu üyesi Seyfullah Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, uzun vadede toplam 1 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini.Bu yatırımlarla birlikte üretim kapasitesini tıllık 440 bin tona , doğrudan istihdamı da 10 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.     Kırşehir'de gerçekleştirilecek 60 milyon dolarlık yatırım ile birlikte ABD pazarına özel lastikler üretilecek.    
Kırşehir'in en büyük özel sektör kurumu Petlas , Kırşehir'de 60 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor.

Abdülkadir Özcan Holding bünyesinde bulunan ve 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan Petlas , 60 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor.2005 yılından bu yana Kırşehir'de yaklaşık 600 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Petlas yeni yatırım ile birlikte Amerika pazarına girmeyi hedefliyor.Devam eden yatırımların bitirilmesiyle birlikte üretim kapasitesi de 168 bin tondan , 200 bin tona ulaşacak.Kapasitenin artırılmasıyla birlikte ayrıca aynı oranda istihdam da artırılacak.

 

 

AKO grup yönetim kurulu üyesi Seyfullah Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, uzun vadede toplam 1 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini.Bu yatırımlarla birlikte üretim kapasitesini tıllık 440 bin tona , doğrudan istihdamı da 10 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

 

 

Kırşehir'de gerçekleştirilecek 60 milyon dolarlık yatırım ile birlikte ABD pazarına özel lastikler üretilecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.