Sağlık Bakanlığı'ndan Kırşehir'e 5 Yeni Cihaz

SAĞLIK 02.01.2024 - 11:16, Güncelleme: 02.01.2024 - 11:18
 

Sağlık Bakanlığı'ndan Kırşehir'e 5 Yeni Cihaz

Sağlık Bakanlığı tarafından Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 3 ultrasonografi ve 2 Ekokardiyografi cihazı gönderildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Kırşehir ziyaretinde sözünü verdiği 3 Ultrason (USG) ve 2 Ekokardiyografi (Eko) Cihazları Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Kardiyoloji polikliniği ve Radyoloji polikliniğinde görev yapan doktorlara verilen cihazlar hastaların hizmetine sunuldu. Ultrason (USG) nedir? Ses dalgalarının teknoloji ve tıp alanlarında pek çok kullanım alanı mevcuttur. Bunlardan biri olan ultrasonografi, bir tıbbi görüntüleme yöntemi olup ses dalgaları yardımıyla vücudun iç kısmında yer alan doku ve organların genel hatlarıyla görülebilmesini sağlar. Bu uygulama ile insan kulağının algılayabileceğinden çok daha yüksek bir frekansa sahip ses dalgaları vücuda verilerek geri dönüş süreleri hesaplanarak incelenen bölgeye ait bir görüntü çıkartılır. Ultrasonun birçok hastalığın teşhisinde, bazı hastalıkların ise girişimsel yöntemlerle tedavilerinde önemli bir payı mevcuttur. Ekokardiyografi (Eko) nedir? Ultrasonik ses dalgalarının kullanıldığı ekokardiyografi (EKO) , kalbin işlevi hakkında bilgi edinmemizi sağlayan bir tanı yöntemidir. Bu tanı yönteminde kalp ve çevresinde bulunan damarlar görüntülenir.
Sağlık Bakanlığı tarafından Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 3 ultrasonografi ve 2 Ekokardiyografi cihazı gönderildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Kırşehir ziyaretinde sözünü verdiği 3 Ultrason (USG) ve 2 Ekokardiyografi (Eko) Cihazları Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.
Kardiyoloji polikliniği ve Radyoloji polikliniğinde görev yapan doktorlara verilen cihazlar hastaların hizmetine sunuldu.


Ultrason (USG) nedir?
Ses dalgalarının teknoloji ve tıp alanlarında pek çok kullanım alanı mevcuttur. Bunlardan biri olan ultrasonografi, bir tıbbi görüntüleme yöntemi olup ses dalgaları yardımıyla vücudun iç kısmında yer alan doku ve organların genel hatlarıyla görülebilmesini sağlar. Bu uygulama ile insan kulağının algılayabileceğinden çok daha yüksek bir frekansa sahip ses dalgaları vücuda verilerek geri dönüş süreleri hesaplanarak incelenen bölgeye ait bir görüntü çıkartılır. Ultrasonun birçok hastalığın teşhisinde, bazı hastalıkların ise girişimsel yöntemlerle tedavilerinde önemli bir payı mevcuttur.


Ekokardiyografi (Eko) nedir?
Ultrasonik ses dalgalarının kullanıldığı ekokardiyografi (EKO) , kalbin işlevi hakkında bilgi edinmemizi sağlayan bir tanı yöntemidir. Bu tanı yönteminde kalp ve çevresinde bulunan damarlar görüntülenir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.