Seyfe Gölü ''Çölleşmesin'' Çağrısı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.10.2019 - 15:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seyfe Gölü ''Çölleşmesin'' Çağrısı

Türkiye'nin en önemli değerlerinden Seyfe Gölünde sular çekildi. Suları çekilen göl ürkütücü bir görüntü oluştururken.Tema Vakfı temsilcileri Ankara'dan Kırşehir'e gelerek Kuş Cennetinin çölleşmemesi için çağrıda bulunuldu. Tema Vakfı Ankara temsilcisi Nevzat özer bir grup gönüllü ile birlikte Kırşehir'de bulunan Seyfe Gölü Kuş Cennetinde incelemelerde bulundu. Özer Gölü ,Seyfe Gölünün Ramsar Sözleşmesinde yer alan ilk 300 sulak alan arasında bulunduğunu ve koruma altına alındığını belirtti. Seyfe Gölünü çok önemli göç yolları kavşağı olarak tanımlayan Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Kuşlar Seyfe'ye Kafkaslar'dan, Avrupa üzerinden İstanbul'dan ve Balkanlardan geliyor. 250'den fazla kuş türünün Seyfe'de yaşadığı biliniyor. Bölge oldukça zengin bitki örtüsüne de sahip. Böylesi bir alan 25 yılda bilerek isteyerek ve planlanarak ne yazık ki yok edilmiş" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en önemli değerlerinden Seyfe Gölünde sular çekildi.

Suları çekilen göl ürkütücü bir görüntü oluştururken.Tema Vakfı temsilcileri Ankara'dan Kırşehir'e gelerek Kuş Cennetinin çölleşmemesi için çağrıda bulunuldu.

Tema Vakfı Ankara temsilcisi Nevzat özer bir grup gönüllü ile birlikte Kırşehir'de bulunan Seyfe Gölü Kuş Cennetinde incelemelerde bulundu.

Özer Gölü ,Seyfe Gölünün Ramsar Sözleşmesinde yer alan ilk 300 sulak alan arasında bulunduğunu ve koruma altına alındığını belirtti.

Seyfe Gölünü çok önemli göç yolları kavşağı olarak tanımlayan Özer, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Kuşlar Seyfe'ye Kafkaslar'dan, Avrupa üzerinden İstanbul'dan ve Balkanlardan geliyor.

250'den fazla kuş türünün Seyfe'de yaşadığı biliniyor. Bölge oldukça zengin bitki örtüsüne de sahip. Böylesi bir alan 25 yılda bilerek isteyerek ve planlanarak ne yazık ki yok edilmiş" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.