Sık Sık Kaza Yaşanan Kavşakta Mühendislik Hatası mı Var ?

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.10.2019 - 13:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sık Sık Kaza Yaşanan Kavşakta Mühendislik Hatası mı Var ?

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan birçok kazanın yaşandığı Kırşehir Çiçekdağı-Yozgat yol ayrımı ile ilgili ulaştırma bakanlığına soru yönetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın cevalandırması için meclise soru önergesi sunan İlhan önergesinde şu açıklamalara yer verdi ; Kırşehir - Ankara yolu Yozgat - Çiçekdağı yol ayrımında bulunan dönel kavşak gerek sinyalizasyon yetersizliği gerekse yol ayrımlarındaki darlık yüzünden her yıl onlarca kazaya sebebiyet vermektedir. Bu kazalar sonucu da yaralanmalar ve ölümler gerçekleşmektedir. Geçen ay genç bir vatandaşımız aynı yolda yol ayrımındaki darlığın görüş açısını daraltması sebebiyle hayatını kaybetti. İlleri birbirine bağlayan anayol kavşaklarının mühendisliği kusursuz olmalıdır zira söz konusu olan insan hayatıdır. Bu bağlamda; 1. Bakanlığınızca Kırşehir - Ankara yolu Çiçekdağı yol ayrımı dönel kavşağı ile ilgili kazaları önleme adına gerekli yol düzenlemeleri yapılacak mıdır? 2. Kırşehir - Ankara yolu Çiçekdağı yol ayrımı dönel kavşağında mühendislik olarak bir hata var mıdır? Bununla ilgili yeniden bir inceleme ve denetim yapılacak mıdır? SÜRÜCÜ KURSUNUN SAHİBİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ Çok sayıda kazanın yaşandığı kavşakta son olarak Kırşehir'de özel bir sürücü kursu işleten Eylem Kurt tırın çarpması sonucu yaşamının yitirmişti.

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan birçok kazanın yaşandığı Kırşehir Çiçekdağı-Yozgat yol ayrımı ile ilgili ulaştırma bakanlığına soru yönetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın cevalandırması için meclise soru önergesi sunan İlhan önergesinde şu açıklamalara yer verdi ;

Kırşehir - Ankara yolu Yozgat - Çiçekdağı yol ayrımında bulunan dönel kavşak gerek sinyalizasyon yetersizliği gerekse yol ayrımlarındaki darlık yüzünden her yıl onlarca kazaya sebebiyet vermektedir. Bu kazalar sonucu da yaralanmalar ve ölümler gerçekleşmektedir. Geçen ay genç bir vatandaşımız aynı yolda yol ayrımındaki darlığın görüş açısını daraltması sebebiyle hayatını kaybetti. İlleri birbirine bağlayan anayol kavşaklarının mühendisliği kusursuz olmalıdır zira söz konusu olan insan hayatıdır. Bu bağlamda;

1. Bakanlığınızca Kırşehir - Ankara yolu Çiçekdağı yol ayrımı dönel kavşağı ile ilgili kazaları önleme adına gerekli yol düzenlemeleri yapılacak mıdır?

2. Kırşehir - Ankara yolu Çiçekdağı yol ayrımı dönel kavşağında mühendislik olarak bir hata var mıdır? Bununla ilgili yeniden bir inceleme ve denetim yapılacak mıdır?

SÜRÜCÜ KURSUNUN SAHİBİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Çok sayıda kazanın yaşandığı kavşakta son olarak Kırşehir'de özel bir sürücü kursu işleten Eylem Kurt tırın çarpması sonucu yaşamının yitirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.